Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρίσι Σουνάκ: Η Βρετανία στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ είπε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την Κυριακή ότι η Βρετανία στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ “αδιαμφισβήτητα” μετά τις επιθέσεις της Χαμάς και ότι το Λονδίνο εργάζεται για να διασφαλίσει ότι ο κόσμος μιλά με μια φωνή.

“O Σουνάκ επιβεβαίωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ απερίφραστα ενάντια σε αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες. Ο πρωθυπουργός πρόσφερε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου οποιαδήποτε υποστήριξη χρειάζεται το Ισραήλ”, αναφέρει σε σχετική δήλωση το γραφείο της Ντάουνινγκ Στριτ μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών, όπως μεταδίδει το Reuters. 

“Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το διπλωματικό έργο που κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο για να διασφαλίσει ότι ο κόσμος θα μιλήσει με μία φωνή απέναντι σε αυτές τις φρικτές επιθέσεις. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στήριξη του ΗΒ”, σημειώνεται σχετικά.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε επαφή με το Ισραήλ για το καθεστώς των Βρετανών υπηκόων στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ένας Βρετανός σκοτώθηκε και ένας άλλος αγνοείται στις συγκρούσεις.

Ο Σουνάκ προέτρεψε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση, ενώ επανέλαβε την υποστήριξη της Βρετανίας στο Ισραήλ.

“Κανείς δεν θέλει να δει μια περιφερειακή κλιμάκωση και τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και οι σύμμαχοι προέτρεψαν όλους στην περιοχή να μην χρησιμοποιήσουν ως ευκαιρία την κρίση αυτή για να υποκινήσουν περαιτέρω βία”, είπε.

“Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στο Ισραήλ κάθε υποστήριξη που χρειάζεται καθώς μένουμε σταθερά δίπλα του, συμπεριλαμβανομένης της (υποστηρίξεως) του δικαιώματός του στην αυτοάμυνα”, πρόσθεσε. 

Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Γάζα την Κυριακή, αφού υπέστη την πιο αιματηρή επίθεση των τελευταίων δεκαετιών, όταν μαχητές της Χαμάς ξεχύθηκαν σε ισραηλινές πόλεις κοντά στη Λωρίδα, σκοτώνοντας 600 και απαγάγοντας δεκάδες άλλους.

Related posts

Ο Ζελένσκι αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τη Ρωσία που “προσπαθεί να εξαπατήσει τον κόσμο”

admin

Γάζα: 14 όμηροι και 42 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν σήμερα, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές

admin

Ο Σουηδός ΥΠΕΞ παραμένει αισιόδοξος ότι η ‘Αγκυρα θα επικυρώσει το σουηδικό αίτημα ένταξης τον Οκτώβριο

admin

Ρωσία: Σε κατάσταση συναγερμού το Λένινγκραντ μετά την επίθεση στον τερματικό αερίου της Novatek

admin

Για διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Βελγίου και Τουρκίας κάνουν λόγο τα βελγικά μέσα ενημέρωσης

admin

Φινλανδός πρωθυπουργός: Η Ρωσία ετοιμάζεται για μια μακρά σύγκρουση με τη Δύση

admin

Οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας προειδοποιεί ότι τα υψηλά επιτόκια ίσως διαρκέσουν περισσότερο

admin

Ισπανία: Θετικός στον κορονοϊό ο Σάντσεθ, ακυρώνει τη συμμετοχή του στη G20

admin

Ινδία: Η αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες που κατηγορούνται ότι βίασαν τουρίστρια

admin