Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά κατά Μητσοτάκη και μεγάλη περιοδεία

Παύλος Γερουλάνος

Πυρά κατά Μητσοτάκη και μεγάλη περιοδεία

«Στο σκάνδαλο των υποκλοπών τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει πλέον» σχολίασε στη δική του παρέμβαση για τις υποκλοπές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Παύλος Γερουλάνος. «Θα επαναλάβω αυτό που είχα πει πριν από δυο χρόνια για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγες ώρες μετά την παραδοχή παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, από την ΕΥΠ: “Η εξουσία διαφθείρει”» επεσήμανε ο βουλευτής Α’ Αθηνών, ασκώντας κριτική επί της ουσίας στο μοντέλο διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ο Γερουλάνος αναχωρεί τις επόμενες μέρες για τη Βόρεια Ελλάδα, επί της ουσίας για την πρώτη του μεγάλη περιοδεία – αύριο θα είναι στη Δεσκάτη, στα Γρεβενά και στην Κοζάνη, ενώ την Παρασκευή θα επισκεφθεί την Πτολεμαΐδα, την Εδεσσα, τη Σκύδρα και τα Γιαννιτσά, γνωρίζοντας πως έχει αφετηρία και το αυτοδιοικητικό δίκτυο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο φαίνεται πως τάσσεται με το μέρος του. Διαδικτυακά, ο Γερουλάνος έχει εγκαινιάσει και βίντεο περιοδειών και επισκέψεων «στον δρόμο», που συνοδεύουν επικοινωνιακά τις δράσεις του.

Αννα Διαμαντοπούλου

Η μάχη για την αλήθεια και η λειψυδρία

Ως υπόθεση που έχει θέσει σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας και κράτους δικαίου στην Ελλάδα περιέγραψε τις υποκλοπές η Αννα Διαμαντοπούλου. «Tο ζήτημα αυτό έχει αποκτήσει ευρωπαϊκή διάσταση και προκαλεί αμφισβήτηση σε ό,τι αφορά την εύρυθμη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας» τόνισε στη δική της δήλωση.

«Το ΠΑΣΟΚ ως παράταξη έχει την υποχρέωση και θα το κάνει με κάθε τρόπο να κινηθεί προς την πλήρη αποκάλυψή της», ανέφερε για την αποκάλυψη της αλήθειας, επισημαίνοντας πως είναι ένα ζήτημα που «αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Η καμπάνια της πρώην υπουργού συνεχίζεται με προεκλογικές δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν στόχο να δώσουν και λύσεις «της νέας εποχής» στα ζητήματα – και σ’ αυτό το πλαίσιο, μιλώντας στην ΕΡΑ Νοτίου Αιγαίου, αναφέρθηκε το θέμα τη έλλειψης νερού που αντιμετωπίζουν και τα νησιά, μιλώντας για «σύγχρονες μεθόδους και τη βοήθεια της τεχνολογίας» που μπορούν να προσφέρουν λύσεις, όπως η αφαλάτωση και η βελτιστοποίηση της χρήσης νερού στην άρδευση.

Χάρης Δούκας

Ερωτήματα για τις υποκλοπές από την Κω

Για τον Χάρη Δούκα, «στο σκάνδαλο των υποκλοπών τα γεγονότα δεν αλλάζουν», ανεξαρτήτως του πορίσματος. «Η ελεγχόμενη από το Μαξίμου ΕΥΠ παρακολουθούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πολιτικά στελέχη και δημοσιογράφους. Για ποιον λόγο; Ποιος έδωσε την εντολή; Τα ερωτήματα αυτά παραμένουν αναπάντητα. Είναι υποχρέωση και ευθύνη του ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει τον αγώνα για την αποκάλυψη της αλήθειας», ανέφερε στη δήλωσή του μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Δούκας βρέθηκε χθες σε περιοδεία στην Κω για μια σειρά συναντήσεων (η οποία περιελάμβανε και μια συζήτηση σε εσωκομματικό επίπεδο με τον τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Νίκο Κανταρζή) που κυρίως επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, ειδικά στο ζήτημα της δημόσιας υγείας.

Ο Δούκας είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο της Κω Θεοδόση Νικηταρά, με τον οποίο κουβέντιασαν και για την υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων από την κυβέρνηση, με τους δήμους να φτάνουν στο σημείο να γίνονται επαίτες σε αυτονόητα ζητήματα.

Νίκος Ανδρουλάκης

Οι κινήσεις του μετά το πόρισμα

Η υπόθεση των υποκλοπών έχει για τον Νίκο Ανδρουλάκη ξεχωριστό χαρακτήρα – και, προφανώς, προσωπικό –, όμως όλο αυτό το διάστημα τη χρησιμοποιεί και για να αναδείξει τις πολιτικές διαφορές ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους θεσμούς.

Ο Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να μιλάει από το βήμα της Βουλής όλο αυτό το διάστημα, και το ίδιο έκανε και χθες. Οι κινήσεις του δεν σταματούν εκεί: ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγες μέρες προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε η Ελλάδα να αναγκαστεί να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για τις υποκλοπές – πρόκειται για μια αργή διαδικασία, αν ωστόσο δικαιωθεί θα βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στην ενημέρωσή του. Συνεχίζοντας τις περιοδείες, ο Ανδρουλάκης θα βρεθεί στο τέλος της εβδομάδας στην Πελοπόννησο, στη Μεσσηνία και στην Αργολίδα, δύο περιοχές με διαφορετικά χαρακτηριστικά η μία από την άλλη, στις οποίες όμως φαίνεται ως τώρα πως κερδίζουν έδαφος αντίπαλοί του στην κούρσα.

Μιχάλης Κατρίνης

«Το κράτος δικαίου στο απόσπασμα»

«Η υπόθεση στο αρχείο και το κράτος δικαίου στο απόσπασμα», ανέφερε σε σκληρό τόνο ο Μιχάλης Κατρίνης για το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές, σχολιάζοντας πως το ανώτατο δικαστήριο καταλογίζει πλημμελήματα σε ιδιωτικές εταιρείες που εμπλέκονται με το παράνομο λογισμικό και «επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα που έχει ανακύψει στη χώρα με την παραβίαση και κατάλυση του κράτους δικαίου είναι πολύ πιο σοβαρό και βαθύ», καθώς η ΕΥΠ είχε τους ίδιους στόχους παρακολούθησης με το Predator. «Ευθύνες όμως δεν υπάρχουν», τονίζει.

Το φράγμα των 5.000 υπογραφών υποστήριξης πέρασε, σύμφωνα με τα λεγόμενά της (ΣΚΑΪ), η Νάντια Γιαννακοπούλου – ξεπέρασε, δηλαδή τον απαιτούμενο αριθμό που θα της ζητηθεί από την ΕΔΕΚΑΠ για την επικύρωση της υποψηφιότητάς της.  Περιγράφοντας το ΠΑΣΟΚ όπως το θέλει, τόνισε πως «πρέπει να εκφράσει τον κόσμο από τις παρυφές της ΝΔ μέχρι τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ» και πως «δεν έχει νόημα η συζήτηση για θολά σχήματα συγκολλήσεων κορυφής».

Related posts

Ερευνα για τη «μονταζιέρα» ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης

admin

Πλεύρης για ελλείψεις φαρμάκων – «Μέσα στον Ιανουάριο θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση»

admin

Κόντρα Γεωργιάδη και ΚΚΕ στη Βουλή: «Η απεργία απέτυχε – Είσαι υπουργός νούμερο»

admin

Ακραία πρόκληση – 11 υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από έξι ελληνικά νησιά

admin

Κασσελάκης: «Πάμε να πάρουμε τη χώρα πίσω – Από αύριο πρέπει να ενωθούμε»

admin

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Αυτή είναι η προτεραιότητα του Τάιλερ μετά τον γάμο

admin

Οι Ευρωεκλογές μέσα από τα μάτια ενός αναλυτή – Η δεύτερη θέση και οι «νικητές» της βραδιάς

admin

Τα τρία μηνύματα του Μητσοτάκη

admin