Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Διαφορά

Μπορούμε να κάνουμε πλάκα με τον αριθμό των στελεχών και των προσωπικοτήτων που εμφανίζονται έτοιμα να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όμως ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται η συζήτηση στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα δεν έχει καμία σχέση με τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει στόχος, μας αρέσει ή όχι – η αλλαγή της ηγεσίας, γιατί στο μυαλό των αμφισβητιών δεν ανταποκρίθηκε στην προσδοκία της περιόδου, στην επιθυμία της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές. Στην άλλη πλευρά του κεντροαριστερού φάσματος δεν υπάρχουν πρόσωπα που ζητούν να εκπροσωπήσουν όσους διαφωνούν με τον Κασσελάκη. Ούτε, βέβαια, στόχος.

Χωρίς γυναίκες

Σ’ αυτό που το ΠΑΣΟΚ έχει πραγματικό πρόβλημα, πάντως, είναι στη γυναικεία εκπροσώπηση. Περίπου 90 άτομα ζήτησαν τον λόγο την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή – περίπου 70 τον πήραν στο τέλος. Από αυτά λιγότερα από δέκα ήταν γυναίκες. Οχι γιατί δεν υπήρχαν άλλες (μερικές αποσύρθηκαν από τον κατάλογο των ομιλητών έπειτα από κάποια ώρα), αλλά γιατί ακόμα και αν είχαν τελικά παραμείνει στη σειρά τους, η αριθμητική διαφορά είναι εκκωφαντική. Πώς θα μπορούσαμε, σε μερικά χρόνια, να συζητάμε για το πώς θα υπερβούμε την ποσόστωση, αν σε ένα από τα κόμματα που έχουν πρωτοστατήσει για την ισότητα στην Ελλάδα, οι γυναίκες δεν έχουν ρόλο και λόγο;

Κόντρες

Ακόμα και εν μέσω της συζήτησης για τα εσωκομματικά της ΝΔ, πάντως, κάποιοι στην κυβέρνηση ασχολούνται περισσότερο με τα εσωκομματικά των άλλων κομμάτων: «Χάσαμε 13 μονάδες και την επόμενη ημέρα τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης είναι σε εσωτερική κρίση. Δεν τα βλέπω και πολύ αισιόδοξα τα πράγματα για τα δύο κόμματα», ανέφερε από το βήμα της Ολομέλειας ο Αδωνις Γεωργιάδης, προκαλώντας την αντίδραση του (μόνου εναπομείναντος κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, πλέον) Δημήτρη Μάντζου: «Σας ευχαριστούμε για την ευαισθησία που επιδεικνύετε για τις διαδικασίες του κινήματος, είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον σας, το εκλαμβάνω ως δημοκρατικό αντανακλαστικό σας».

Οι πρώην

Και τώρα που βγήκαν μπροστά οι πρώην της ΝΔ και ο πρώην του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε τη στάση του, οι πασόκοι πρώην τι θα κάνουν; Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει τις επόμενες ημέρες το Συμπόσιο της Σύμης στη Σάμο – και δεν φαίνεται πρόθυμος να συμμετάσχει ενεργά στην εσωκομματική συζήτηση. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όμως, παρακολουθεί διακριτικά τα όσα συμβαίνουν χωρίς να σχολιάζει δημόσια, τουλάχιστον για την ώρα. Το ερώτημα είναι αν και οι δύο θα συνεχίσουν να τηρούν την ίδια στάση. Προς στιγμήν δεν υπάρχουν ενδείξεις για το αντίθετο.

Related posts

Ανοίγει ο δρόμος για να εκλεγεί ο Κασσελάκης στη Βουλή

admin

Στο τραπέζι του ΕΛΚ και ο επίτροπος Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης

admin

«Ο αναθεωρητισμός δεν θα γίνει ανεκτός από τη διεθνή κοινότητα»

admin

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέβηκε σε… καρέκλα για να φωτογραφηθεί με τους Antetokounbros

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τζιάνι Ινφαντίνο του έκανε δώρο κόκκινη κάρτα

admin

Τι θα ψηφίσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές στην πρόταση δυσπιστίας

admin

Τον «έφαγε» πριν καν εκλεγεί

admin

Επίσκεψη – ορόσημο για το θετικό κλίμα στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις

admin

Η Πέτη Πέρκα απαντά στον Κασσελάκη – Τι θα κάνει με την έδρα της

admin