Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Στο εσωτερικό τα πασοκικά εσωκομματικά συνεχίζονται, στο εξωτερικό το κόμμα πέτυχε δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν να εκλέξει (ύστερα από 20 χρόνια) τον ευρωβουλευτή Γιάννη Μανιάτη ως έναν εκ των αντιπροέδρων της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, υπό την ισπανή πρόεδρο Ιράτσε Γκαρθία Πέρες – στις εκλογές συμμετείχαν έντεκα υποψήφιοι για εννιά θέσεις και ο Μανιάτης εξελέγη έκτος, με 80 ψήφους από τους ευρωβουλευτές συναδέλφους τους. Ο δεύτερος είναι πως ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέκαμψε στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, οπότε θα δώσει σήμερα το παρών στις Βρυξέλλες, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στην οποία «κλειδώνουν» οι θέσεις ευθύνης της ΕΕ.

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Η μεγαλύτερη απορία διαδικαστικού χαρακτήρα πάντως για τα πασοκικά τεκταινόμενα είναι τι μέλλει γενέσθαι με τη θέση του γραμματέα του κόμματος, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον Ανδρέα Σπυρόπουλο να αφήνει τη θέση. Η απάντηση έχει να κάνει και με τη διαδικασία που θα ακολουθήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο χρονοδιάγραμμα που θα εισηγηθεί, καθώς αν η μεταβατική περίοδος είναι μικρή, τότε η αρμόδια επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ) αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στις κάλπες – και εκλογή νέου γραμματέα δεν χρειάζεται. Αν πάντως επιλεγεί κάτι άλλο, εκτός από το πρόσωπο του Νίκου Μήλη που ψιθυρίζεται εδώ και καιρό χωρίς επιβεβαίωση, στις συζητήσεις του παρασκηνίου ακούγεται και το όνομα μιας γυναίκας που συμμετείχε στην πρόσφατη (ευρω)εκλογική αναμέτρηση.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ειδικά με το κλείσιμο της «Αυγής», αλλά και η επιλογή η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να μεταφερθεί μια εβδομάδα μετά, λειτούργησε με συγκεκριμένο τρόπο στα μέλη του οργάνου. Στο κείμενο με τη συλλογή υπογραφών στην οποία ζητούσαν από την Κουμουνδούρου άμεσες συνεδριάσεις αναγραφόταν πως «δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος (…) χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο». Η πρωτοβουλία έγινε γνωστή και έτσι ο Κασσελάκης ανακοίνωσε επίσημα διπλή ημερομηνία για Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή.

«Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ»

Αν κάποιος, πάντως, θεωρεί πως ο Κασσελάκης έχει σκοπό να μην κάνει όσα έχει εξαγγείλει, μάλλον δεν τον έχει ακούσει προσεκτικά όσο μιλάει τόσο καιρό. Ολα έχουν ειπωθεί, ακόμα και η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην προηγούμενη και τη σημερινή ηγεσία δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Σε αυτό το πλαίσιο, ενδεχομένως γνωρίζοντας και τυχόν απώλειες που θα έχει το ερχόμενο διάστημα (σίγουρα αν «περάσουν» οι αλλαγές που θέλει στο καταστατικό συνέδριο του φθινοπώρου), παράλληλα με όλα τα υπόλοιπα αυτές τις μέρες η Κουμουνδούρου ανακοινώνει πρόσωπα που απαρτίζουν τα think tanks. Και από τα οποία θα προκύψει εν πολλοίς και η νέα προεδρική ομάδα.

Related posts

«Εγκληματικό το μπάζωμα στα Τέμπη» – Πυρά της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη

admin

Σε εξέλιξη η τρίτη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε live

admin

Αλέξης Τσίπρας: Στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών πριν χάσει την αξιοπιστία της

admin

Οικονόμου για ΑΤ Ομόνοιας: Η αστυνομία πρέπει να είναι αυστηρή με τους επίορκους

admin

Επιχείρηση τόνωσης του ηθικού

admin

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για δικτατορία και Πολυτεχνείο – Ποιος ιδεολογικός χώρος αμφιβάλλει για τη δημοκρατία

admin

Διακήρυξη καλής γειτονίας και νέο ραντεβού στην Αγκυρα

admin

Εκστρατεία «πόρτα πόρτα» από τη ΝΔ και περιοδείες από την αντιπολίτευση

admin

Ασκήσεις στο Αιγαίο και για υβριδικές απειλές

admin