Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιάνεις θέση;

Ενδεχομένως ούτε οι διοργανωτές, στο Δίκτυο, να μην είχαν συνειδητοποιήσει πόσος κόσμος θα έδινε το παρών στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για να τιμήσει τον πρώην πρωθυπουργό. Και δεν γνωρίζουν πως οι παρέες που εμφανίζονταν έστελναν μηνύματα στους πιο συνεπείς, που είχαν φτάσει στην ώρα τους, να τους πιάσουν θέσεις. Στο τέλος, πολλοί ήταν εκείνοι που έμειναν όρθιοι, ακόμα και πρώην βουλευτές ή νυν δήμαρχοι. Μόνο ένας κατάφερε να έρθει αργοπορημένος, αλλά η θέση του τον περίμενε: ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πάντως πρόλαβε να ακούσει τον χαιρετισμό του Σημίτη.

Στον Νίκο Θέμελη

Μια από τις αναφορές που έγιναν στη διάρκεια του στρογγυλού τραπεζιού για την πορεία και την παρακαταθήκη του Κώστα Σημίτη ήταν αυτή για τον στενό του συνεργάτη που έφυγε νωρίς, τον Νίκο Θέμελη – η οποία κέρδισε και το χειροκρότημα της αίθουσας. Καθόλου τυχαία και συμβολικό του τρόπου με τον οποίο οι δύο άντρες συνέδεσαν την πολιτική τους διαδρομή, η σύζυγός του ήταν και εκείνη παρούσα, στις πρώτες σειρές.

Κουβέντες για δύο

Δεν έδιναν πολλοί σημασία, γιατί η συζήτηση που γινόταν στη σκηνή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού ήταν ενδιαφέρουσα – όμως, παράλληλα, άλλη μια συζήτηση διεξαγόταν, αυτήν τη φορά για δύο: ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε πιάσει κουβέντα με τον νυν, τον Νίκο Ανδρουλάκη, η οποία μάλιστα συνεχιζόταν κατά καιρούς σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Οι δυο τους είχαν κάτσει δίπλα – δίπλα, ενώ χειροκροτήθηκαν και οι δύο από το «όλον ΠΑΣΟΚ» που βρέθηκε στην αίθουσα.

Αντιπολιτευτικές απουσίες

Ο ταξιθέτης είχε προβλέψει θέση για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως αυτός δεν εμφανίστηκε: για την ακρίβεια, ούτε ο Στέφανος Κασσελάκης ούτε κανένας άλλος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρέθηκε χθες το απόγευμα στο ΙΜΕ, γεγονός που σημειώθηκε από τους παριστάμενους αλλά όχι από τους διοργανωτές – η μοναδική αναφορά που υπήρξε (κι αυτή έμμεση) για τον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε από τον Βούλγαρη και αφορούσε την περίοδο που οι «αντιμνημονιακές δυνάμεις» έριξαν τις ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας όχι στο 2004-2009, αλλά στην περίοδο Σημίτη.

Related posts

Προπαγανδιστικό βίντεο από τουρκικά ΜΜΕ: «Τα θεμέλια της Ελλάδας μπήκαν με αίμα»

admin

Εικόνα με ράντζα από το «Γεννηματάς» δημοσίευσε ο Κασσελάκης – «Προτεραιότητα η διάσωση του ΕΣΥ»

admin

Η κυβέρνηση ανοίγει τώρα την «επιθετική» νομοθετική ατζέντα

admin

Αποκάλυψε την ημερομηνία των εκλογών ο Μητσοτάκης;

admin

Οι τρεις ομάδες διαχείρισης της κρίσης του Μαξίμου

admin

Μία εκδήλωση με παρασκήνιο

admin

Ο πήχης και οι παγίδες των ευρωεκλογών

admin

Αμηχανία στην Αθήνα από την προεκλογική συγκέντρωση Ράμα

admin

Επίσκεψη – αστραπή στην Αθήνα αποφάσισε τελικά ο Ερντογάν

admin