Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία και ομιλία στη Ρόδο

Εκλογές ΠΑΣΟΚ,

Χάρης Δούκας

Περιοδεία και ομιλία στη Ρόδο

Στη Ρόδο θα συνεχίσει τις περιοδείες του σήμερα ο Χάρης Δούκας, που ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου για τα τοπικά ΜΜΕ του Νοτίου Αιγαίου στο δημαρχείο του νησιού στις 11 το πρωί. Μετά τη συνέντευξη θα ακολουθήσει και ένα τετ α τετ με τον συνάδελφό του δήμαρχο Ρόδου, Αλέξανδρο Κολιάδη, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμά του θα έχει συναντήσεις στο Εργατικό Κέντρο, μια επίσκεψη στην πανελλήνια έκθεση χειροτεχνίας στην Κρεμαστή και μια ομιλία σε κεντρικό καφέ. Στο πρόγραμμα των περιοδειών του έχει ανακοινωθεί και μια επίσκεψή του στην Κόρινθο την προσεχή Κυριακή.

Κατά τα λοιπά, ο Δούκας επιμένει στο ζήτημα της Αττικής, για το οποίο παρενέβησαν χθες και δύο στενοί υποστηρικτές και συνομιλητές του, ο βουλευτής της πυρόπληκτης περιοχής Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δημόπουλος. Επιπλέον, ο υποψήφιος πρόεδρος συναντήθηκε χθες με τον Δημόπουλο, τον Παναγιώτη Καρκατσούλη και επιστήμονες προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις για την αναβίωση της Αττικής, την πρόληψη των πυρκαγιών και την προστασία των δασών. Ανανέωσε, επίσης, το κάλεσμα προς τους συνυποψηφίους του για τη διατύπωση κοινής πρότασης, ευχαριστώντας τον Μιχάλη Κατρίνη και τη Νάντια Γιαννακοπούλου για τη θετική απόκριση.

Νίκος Ανδρουλάκης

Στο επίκεντρο τα νησιωτικά προβλήματα

Στη Λήμνο και τη Χίο συνεχίζει την περιοδεία του ο Νίκος Ανδρουλάκης, επικεντρώνοντας κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά. Στη Λήμνο ειδικότερα, τα βασικά ζητήματα που κατέγραψε μιλώντας με τους κατοίκους είναι η δημόσια υγεία, το κόστος παραγωγής και η λειψυδρία. Για το πρώτο, ο Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη θεσμοθέτησης κινήτρων στους γιατρούς για να υπηρετήσουν στα νησιά και τα απομακρυσμένα μέρη της επικράτειας.

Σε ό,τι αφορά τη λειψυδρία πήρε θέση υπέρ της ανάγκης να φτιαχτούν περισσότερα μικρά φράγματα. Ενώ σύνδεσε το θέμα του κόστους παραγωγής και με τη στήριξή του στις -, υποστηρίζοντας ότι πρέπει η πράσινη μετάβαση «να γίνει εργαλείο διασφάλισης του κόστους παραγωγής του παραγωγού, του συνεταιρισμού, του δήμου» αντί να γίνεται «απλώς μια νέα μπίζνα για τους ισχυρούς ολιγάρχες της χώρας». Χαρακτήρισε επίσης «τεράστια αδικία» το να μην είναι στο καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ η Λήμνος και ο Αϊ – Στράτης, ενώ επωφελούνται από το μέτρο αυτό νησιά με υψηλότερο ΑΕΠ.

Παύλος Γερουλάνος

Επιστροφή στη βάση μετά τις ΗΠΑ

Στην Αθήνα και στον σχεδιασμό των περιοδειών ανά την επικράτεια επέστρεψε χθες ο Παύλος Γερουλάνος, έπειτα από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου παρακολούθησε ως παρατηρητής το συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο, ύστερα από πρόσκληση του γνωστού λομπίστα Εντι Ζεμενίδη. Οπως μάλιστα ενημέρωσε, έκανε και ενδιαφέρουσες γνωριμίες, μεταξύ άλλων με τον γερουσιαστή Κόρι Μπούκερ, την αντικυβερνήτη της Καλιφόρνιας Ελένη Κουναλάκη, αλλά και τον πρώην φίλο μας στη Γερουσία, τον καταδικασμένο πλέον πρώην γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Στο μεταξύ, πάντως, δημοσίευσε στα social media και ένα σποτ από την περιοδεία του στον Νομό Ηρακλείου της Κρήτης, τονίζοντας στην ανάρτησή του τα προβλήματα που εντόπισε κατά τις συναντήσεις του με φορείς της Αυτοδιοίκησης. Στην περιφέρεια και τους δήμους του νομού, άλλωστε, επικρατεί το προοδευτικό πρόσημο και ο Γερουλάνος δείχνει τις συναντήσεις του με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τους δήμαρχους Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη, Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, όπως και τη συνάντηση με φίλους και μέλη του κόμματος στο Ηράκλειο και στις Μοίρες. Τα μέρη του Ανδρουλάκη είναι αυτά, αλλά οι «πράσινοι» θεσμοί του νησιού έκαναν το χρέος τους κι αυτό είναι θετικό για τον προεκλογικό αγώνα.

Αννα Διαμαντοπούλου

«Είμαι ο άνθρωπος που θα αποδεκατίσει τη ΝΔ»

«Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τον οποίο έχει να χάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είμαι εγώ» δήλωσε η Αννα Διαμαντοπούλου (στο Star Κεντρικής Ελλάδας), τονίζοντας ότι «εγώ απευθύνομαι στους κεντρώους, εγώ απευθύνομαι στους πασοκογενείς που κινήθηκαν στη ΝΔ», για να καταλήξει ότι «είμαι ο άνθρωπος που θα αποδεκατίσει τη ΝΔ». Με αυτό το επιχείρημα απάντησε, μάλιστα, σε όσους, κατά δήλωσή της, επιχειρούν να «απονομιμοποιήσουν» την υποψηφιότητά της με επιχείρημα τον δίαυλο που είχε αναπτύξει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα χρόνια που δεν ήταν στο ΠΑΣΟΚ.

Για τη Διαμαντοπούλου τα επιχειρήματα αυτά είναι «κατεξοχήν λάθος» και απηχούν μια αντίληψη ηττοπάθειας. Επ’ αυτού επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι η στιγμή που το ΠΑΣΟΚ «μπορεί να κάνει το άλμα, όχι όμως για να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές» υπογράμμισε, ορίζοντας ως στόχο την επαναφορά, καταρχάς, όσων απείχαν από τις εκλογές και των απογοητευμένων που είχαν μετακινηθεί προς τη ΝΔ (πρωτίστως) και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιχάλης Κατρίνης

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση

Ο Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στα Καλάβρυτα, είπε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι η τελευταία ευκαιρία, αλλά ταυτόχρονα και μια μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την «ανίκανη να υπερασπιστεί τους πολίτες, τη ζωή και την περιουσία τους».

Από τη μεριά της η Νάντια Γιαννακοπούλου, σχολιάζοντας την επικαιρότητα των ημερών, από τις πυρκαγιές ως το θανατηφόρο δυστύχημα στο λούνα παρκ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας, στο οποίο αυτή η κυβέρνηση έχει κριθεί απολύτως μετεξεταστέα. Δεν γίνεται να αισθανόμαστε ότι κατά τύχη ζούμε». Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην ηγεσία Ανδρουλάκη λέγοντας πως «το προηγούμενο διάστημα ως ΠΑΣΟΚ δεν είχαμε καθαρές θέσεις, ετεροπροσδιοριστήκαμε με φοβικότητα, πιο πολύ μοιάζαμε με κόμμα διαμαρτυρίας και όχι με κόμμα που διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας και προφανώς δεν πέρασε το μήνυμά μας».

Related posts

Μπορεί η Αίγυπτος να «προδώσει» την Ελλάδα;

admin

Ο γαλαντόμος Ορμπαν κι ένα δάνειο 500 εκατ. ευρώ στα Σκόπια

admin

Κασσελάκης για Τέμπη μετά το ρεπορτάζ του Mega: «Η συγκάλυψη έχει πίσω της δύο τζάκια, έχει ονοματεπώνυμο» λέει

admin

Τι πέτυχε ο Σημίτης

admin

Πρώτη επίσκεψη γερμανού προέδρου στην Κύπρο

admin

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Η πιθανότερη ημερομηνία για τις εκλογές

admin

Μπλόκο με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα

admin

Σύγκρουση στην τελευταία πράξη για τα Τέμπη

admin

Την αποπομπή Κυριαζίδη από τη ΝΔ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη

admin