Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Στο «φουλ» οι μηχανές – Πόσες υπογραφές έχουν συγκεντρώσει οι υποψήφιοι πρόεδροι

Σε λίγη ώρα (στις 21:00) ολοκληρώνεται η διαδικασία συλλογής υπογραφών για τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και τα επιτελεία των υποψήφιων προέδρων έχουν ανάψει στο φουλ τις μηχανές τους.

Η μάχη των υπογραφών είναι κατά κύριο λόγο μάχη εντυπώσεων, αφού όλοι οι υποψήφιοι έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τις υπογραφές που απαιτούνται από το καταστατικό του Κινήματος.

Για να περάσει μία υποψηφιότητα πρέπει να έχει υπογραφές από 5.000 μέλη ή το 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Η συμβολική κίνηση του Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι έχει συγκεντρώσει 24.810 υπογραφές μελών του Κινήματος και 170 μελών της ΚΠΕ υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε το κεντρικό διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών στις 6 Οκτωβρίου σε ένα βίντεο, που ανήρτησε στα social media.

Επέλεξε συμβολικά να μαγνητοσκοπηθεί στην τοπική οργάνωση της Αιανής Κοζάνης που ήταν από τις πρώτες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ το 1974 στον νομό και άνοιξε ξανά τα γραφεία της πριν ένα χρόνο, όπως συνέβη σε πολλές γωνιές της χώρας όπου επαναλειτούργησαν εκατοντάδες τοπικές οργανώσεις.

«Ήρθα εδώ για να συμβολίσω την απεριόριστη εκτίμηση και τον σεβασμό μου απέναντι στους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που κράτησαν όρθια τη Δημοκρατική Παράταξη τα δύσκολα χρόνια, και να τους ζητήσω να ανανεώσουμε στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου τη σχέση εμπιστοσύνης μας. Γιατί μπορούμε μαζί να πάμε ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο ψηλά» σημειώνει στο μήνυμά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η ανάρτηση στο Instagram:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Androulakis Nikos (@androulakisnick)

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εσωκομματική διαδικασία του 2021 είχαν κατατεθεί 20.000 υπογραφές υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Έχει ξεπεράσει το μίνιμουμ των υπογραφών η Γιαννακοπούλου

Η Νάντια Γιαννακοπούλου έχει συγκεντρώσει τις απαραίτητες 5.000 υπογραφές μελών για την υποψηφιότητά της. Μέχρι στιγμής οι υπογραφές που έχει συγκεντρώσει η κ. Γιαννακοπούλου είναι περίπου 8.500.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου

Η ανακοίνωση του Δούκα

Το επιτελείο του Χάρη Δούκα ανακοίνωσε ότι: «Καταθέσαμε σήμερα 100 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής – του κορυφαίου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος – που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Οι υπογραφές αυτές είναι διπλάσιες του ορίου 15% των μελών της ΚΠΕ που προβλέπει το άρθρο 28 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη έχουμε συλλέξει πολλές χιλιάδες υπογραφές στήριξης από μέλη του ΠΑΣΟΚ, διαδικασία που συνεχίζεται σε συνάρτηση με τις περιοδείες του Χάρη Δούκα.

Ο τελικός αριθμός θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες».

Ο Χάρης Δούκας

Πάνω από 8.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει ο Γερουλάνος

Ο εκπρόσωπος του Παύλου Γερουλάνου, θα καταθέσει στην ΕΔΕΚΑΠ, πάνω από 8.000 υπογραφές.

Ο κ. Γερουλάνος παρουσίασε σήμερα στο OT Forum το σχέδιό του για την ελληνική οικονομία, σημειώνοντας ότι «το παραγωγικό μοντέλο πρέπει να αλλάξει».

Ο Παύλος Γερουλάνος στο OT Forum

Γιατί δεν θα κάνει χρήση των υπογραφών ο Κανελλάκης

«Δεν θα κάνω χρήση των 5.000 χιλιάδων υπογραφών που έχω συλλέξει για να πάρω την έγκριση για την υποψηφιότητά μου ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», διαμηνύει ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Γιάννης Κανελλάκης με επιστολή του στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος.

Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Κανελλάκης στην επιστολή του δεν θα κάνει χρήση των υπογραφών «για λόγους δεοντολογίας και με σεβασμό στις αρχές και αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος».

Ο Γιάννης Κανελλάκης

Κατρίνης: Η συμμετοχή των πολιτών είναι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ

Ο Μιχάλης Κατρίνης σε ανάρτησή του σημειώνει ότι: «Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους 14.000 πολίτες που υπέγραψαν και στηρίζουν την υποψηφιότητά μου.

Η αγάπη και η εμπιστοσύνη τους είναι η δύναμη μου.

Η συμμετοχή των πολιτών είναι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ.

Είναι η απάντηση σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου.

Συνεχίζουμε, με αισιοδοξία και ελπίδα, για μια μεγάλη παράταξη, δημοκρατική και νικηφόρα».

Η ανάρτηση στο Facebook:

Περίπου 7.000 υπογραφές για τη Διαμαντοπούλου

H Άννα Διαμαντοπούλου έχει συγκεντρώσει το μίνιμουμ των υπογραφών που απαιτεί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι στιγμής η πρώην υπουργός έχει συγκεντρώσει περίπου 7.000 υπογραφές.

Η Άννα Διαμαντοπούλου

Related posts

Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok – Οι 10 υποσχέσεις που θα τηρήσει

admin

Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της Κυριακής – Τι θα ισχύσει για πρώτη φορά

admin

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Η ΝΔ λέει ότι το μπάζωμα έγινε γιατί ακουγόντουσαν ανθρώπινες φωνές έξι μέρες μετά!

admin

Το δύσκολο και μακρύ καλοκαίρι για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας, η κούρσα διαδοχής και η ενότητα του κόμματος

admin

Κλείνει το Σάββατο 22 Απριλίου η Βουλή

admin

Στρατηγική πίεσης προς το Μαξίμου

admin

Η μομφή οδήγησε σε αναβολή

admin

Qatargate: Υπό κράτηση παραμένει ο Μαρκ Ταραμπέλα – Ερχεται και η απόφαση για την Καϊλή

admin

Oι Γάλλοι, ο Δημοσθένης κι ο Τασούλας

admin