Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντάιμον εξακολουθεί να βλέπει ύφεση στις ΗΠΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμς Ντάιμον, δήλωσε στο CNBC την Τετάρτη ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι πιθανότητες μιας “ήπιας προσγείωσης” για την αμερικανική οικονομία είναι περίπου 35% έως 40%, καθιστώντας την ύφεση το πιο πιθανό σενάριο.

Ερωτηθείς αν άλλαξε την άποψή του από τις αρχές του έτους ότι οι αγορές ήταν πολύ αισιόδοξες όσον αφορά τους κινδύνους ύφεσης, ο Ντάιμον απάντησε ότι οι πιθανότητες είναι “περίπου οι ίδιες” με την προηγούμενη εκτίμησή του.

“Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα”, δήλωσε ο Ντάιμον. “Πάντα επισημαίνω τη γεωπολιτική κατάσταση, τη στέγαση, τα ελλείμματα, τις δαπάνες, την ποσοτική σύσφιξη, τις εκλογές, όλα αυτά τα πράγματα προκαλούν κάποια ανησυχία στις αγορές”.

Ο Ντάιμον, μία από τις πιο σεβαστές φωνές στη Wall Street, έχει προειδοποιήσει για έναν οικονομικό “τυφώνα” από το 2022. Όμως η οικονομία έχει αντέξει καλύτερα από ό,τι περίμενε και ο Ντάιμον δήλωσε την Τετάρτη ότι, ενώ οι αθετήσεις δανειοληπτών αυξάνονται, η Αμερική δεν βρίσκεται σε ύφεση αυτή τη στιγμή.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι “λίγο επιφυλακτικός” ως προς το ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) μπορεί να μειώσει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2% λόγω των μελλοντικών δαπανών για την πράσινη οικονομία και τον στρατό.

“Υπάρχει πάντα ένα μεγάλο εύρος εκβάσεων”, δήλωσε ο Ντάιμον. “Είμαι απόλυτα αισιόδοξος ότι αν έχουμε μια ήπια ύφεση, ακόμη και μια πιο σκληρή, θα είμαστε εντάξει. Φυσικά, συμπάσχω πολύ με τους ανθρώπους που χάνουν τις δουλειές  τους. Δεν θέλουμε μια σκληρή προσγείωση”.

Related posts

Ισραήλ: Αισιόδοξος ο πρόεδρος Χέρτσογκ για συμβιβασμό σχετικά με την μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος

admin

Κίνα και Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλαν συγχαρητήρια στον Πούτιν

admin

ΗΠΑ: Νεκρός βρέθηκε ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία δικαστή στο Μέριλαντ

admin

Στους 112 οι νεκροί και 760 οι τραυματίες από το μακελειό στη Γάζα

admin

Αρχικατάσκοπος του Πούτιν: Πρωτεύον στόχος του ρωσικού στρατού οι Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία

admin

Γιατί ο Πούτιν συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για το Νταγκεστάν

admin

Ερντογάν: Πρόταση στην Ελλάδα για παροχή ενέργειας από πυρηνικό εργοστάσιο – Δεν χρειαζόμαστε εμπλοκή τρίτων στον διάλογο

admin

Kολομβία: Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος που ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς

admin

Adani Energy Solutions: Εξασφαλίζει χρηματοδότηση για έργο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

admin