Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπομπ Μενέντεζ παραπέμφθηκε ξανά σε δίκη για υπόθεση δωροδοκίας στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ και η σύζυγός του παραπέμφθηκαν εκ νέου σε δίκη από τους εισαγγελείς, οι οποίοι πρόσθεσαν κατηγορίες για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης στις υπάρχουσες ποινικές κατηγορίες, διευρύνοντας ευρέως την υπόθεση λίγες ημέρες αφότου άλλος κατηγορούμενος δήλωσε ένοχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ και η σύζυγός του, Ναντίν, κατηγορήθηκαν την Τρίτη ότι ανάγκασαν τους δικηγόρους τους να κάνουν ψευδείς δηλώσεις στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της Νέας Υόρκης σχετικά με ένα Mercedes-Benz και πληρωμές υποθηκών που οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ήταν δωροδοκίες από επιχειρηματίες που ζητούσαν χάρες από τον γερουσιαστή. 

Ένας από τους επιχειρηματίες, ο Χοσέ Ουρίμπε, ομολόγησε την 1η Μαρτίου την ενοχή του σε κατηγορίες για δωροδοκία, απάτη και παρεμπόδιση, παραδεχόμενος ότι έδωσε το αυτοκίνητο στο ζευγάρι σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια του γερουσιαστή στην επίλυση μιας κατηγορίας εναντίον ενός συνεργάτη του και μιας σχετικής έρευνας εναντίον ενός υπαλλήλου του. Ο Ουρίμπε, ένας από τους τρεις επιχειρηματίες στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την υπόθεση, δήλωσε ότι ανάγκασε τον πρώην δικηγόρο του να πει ψευδώς στους εισαγγελείς ότι οι μηνιαίες πληρωμές που έκανε για το αυτοκίνητο ήταν δάνεια. Ο Ουρίμπε, 56 ετών, συνεργάζεται με τους εισαγγελείς κατά του Μενέντεζ.

Ένας Αμερικανοαιγύπτιος επιχειρηματίας, ο Wael Hana, φέρεται να έκανε πληρωμές υποθηκών στη Ναντίν σε μια ξεχωριστή συνωμοσία δωροδοκίας. Το νέο κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι ο Μενέντεζ είπε στον πρώην δικηγόρο του να πει στους εισαγγελείς τον Σεπτέμβριο του 2023 ότι οι πληρωμές ήταν δάνεια. 

“Όπως γνώριζε πολύ καλά ο Μενέντεζ, ο Μενέντεζ είχε μάθει τόσο για την πληρωμή της εταιρείας υποθηκών όσο και για τις πληρωμές του αυτοκινήτου πριν από το 2022, και δεν ήταν δάνεια, αλλά πληρωμές δωροδοκίας”, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. 

Το τελευταίο κατηγορητήριο περιπλέκει τις νομικές προκλήσεις για τον Μενέντεζ, ο οποίος δηλώνει αθώος και βρίσκεται αντιμέτωπος με δίκη στις 6 Μαΐου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Οι πράκτορες του FBI κατέσχεσαν 13 ράβδους χρυσού, σχεδόν 500.000 δολάρια σε μετρητά και τη Mercedes σε επιδρομή στο σπίτι του Μενέντεζ και οι εισαγγελείς τα  σε φωτογραφίες του κατηγορητηρίου.

Ο Μενέντεζ, 70 ετών, παραιτήθηκε από πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και δεν έχει δηλώσει αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Η Τάμι Σνάιντερ Μέρφι, σύζυγος του κυβερνήτη Φιλ Μέρφι, κατεβαίνει στις προκριματικές εκλογές του Ιουνίου για τη θέση του εναντίον του αντιπροσώπου των ΗΠΑ Άντι Κιμ.

Related posts

Ισπανία: Επιτάχυνε στο 4,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

admin

Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε την “ακλόνητη δέσμευση” των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ

admin

Gazprom: “Βουτιά” άνω του 40% στα καθαρά κέρδη του 2022

admin

Οι δισταγμοί της Δύσης ενθαρρύνουν τον Πούτιν, δηλώνει ο Ζελένσκι

admin

Γαλλογερμανική έκθεση καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να μεταρρυθμιστεί σε βάθος πριν διευρυνθεί

admin

Ελαφρά βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος βλέπουν τα Ευρωεπιμελητήρια

admin

Υεμένη: Νέα αμερικανικά πλήγματα εναντίον των Χούθι έπειτα από τις επιθέσεις των σιιτών ανταρτών

admin

Έκλεισε το αεροδρόμιο του Αμβούργου, καθώς ένοπλο άτομο διέσχισε την πύλη

admin

Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα – Επεκτείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις

admin