Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν έφερε την “καθηγήτρια των crypto” στην Κεντρική Τράπεζα

Σε μια ακόμη κίνηση ανανέωσης του προσωπικού της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν διορίζοντας την καθηγήτρια Φατμά Οζκούλ στην επιτροπή καθορισμού επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας.

Η Οκζούλ που είναι λέκτορας στον Πανεπιστήμιο Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη είναι το νεότερο μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα. 

Οι κύριοι ερευνητικοί τομείς της καθηγήτριας είναι η λογιστική, τα χρηματοοικονομικά και ο έλεγχος και έχει παρακολουθήσει μαθήματα σε θέματα όπως η τεχνολογία blockchain και τα κρυπτογραφικά στοιχεία, σύμφωνα με το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Ο Ερντογάν συγκέντρωσε μια νέα ομάδα διαχείρισης της οικονομίας μετά τη νίκη του στις γενικές εκλογές τον Μάιο και διόρισε τον πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs Group Inc. Hafize Gaye Erkan ως επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας τον Ιούνιο. Η τράπεζα αύξησε τα επιτόκια πολιτικής κατά 3.400 μονάδες βάσης στο 42,5%. Η νομισματική σύσφιξη επιταχύνθηκε αφότου ο Ερντογάν αντικατέστησε τρία μέλη της Επιτροπής. 

Όπως σημειώνει το Bloomberg, o διορισμός της Οζκούλ είναι απίθανο να αλλάξει την πορεία της τρέχουσας πορείας της νομισματικής πολιτικής. Το επίκεντρο της πρόσφατης δουλειάς της ήταν το blockchain, τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης και οι επιπτώσεις τους στα οικονομικά. Δημοσίευσε ένα βιβλίο για τη λογιστική κρυπτογραφικών στοιχείων το 2022, σύμφωνα με το προφίλ της.

Related posts

Υιοθετήθηκαν τα συμπεράσματα για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής

admin

Μασκ μαινόμενος κατά των εταιρειών που απέσυραν τις διαφημίσεις στο X

admin

Μακρόν: “Η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει τον παλαιστινιακό λαό”

admin

Η στράτευση των υπερορθοδόξων Εβραίων “πονοκέφαλος” για τον Νετανιάχου και πιθανή αίτια ρήξης του κυβερνητικού συνασπισμού

admin

Έκανε ο Ερντογάν συμφωνία με τον Μπάιντεν για βοήθεια 11 δισ. δολάρια από το ΔΝΤ;

admin

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν την αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ

admin

Πούτιν: “Ριζοσπάστες ισλαμιστές” οι δράστες στη Μόσχα, αλλά “συνδέονται” με την Ουκρανία

admin

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Οζντάγ στηρίζει Κιλιτσντάρογλου – Η Τουρκία δεν θα γίνει “προσφυγιστάν”

admin

Γερμανία: Στο ανώτατο επίπεδο ασφάλειας ενόψει της αυριανής επίσκεψης Ερντογάν

admin