Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ενισχύονται οι δυνάμεις για να υπερασπιστούν την Τσάσιβ Γιάρ

Η Ουκρανία ανέπτυξε ενισχύσεις στην περιοχή της Τσάσιβ Γιαρ, μιας στρατηγικής σημασίας πόλης στο ανατολικό μέτωπο που αποτελεί πύλη για τις μεγάλες πόλεις του Ντονμπάς, επεσήμανε χθες Πέμπτη μονάδα μάχης.

Η Μόσχα επιδιώκει την κατάληψη της Τσάσιβ Γιάρ, από την οποία πλέον απομένουν μόνο συντρίμμια, με στόχο να προωθηθεί προς το Κραματόρσκ, τη βασική πόλη της περιοχής που παραμένει ακόμη υπό ουκρανικό έλεγχο.

“Μονάδες της 24ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας έχουν ανασυνταχθεί ώστε να ενισχυθεί η άμυνα στον τομέα της Τσάσιβ Γιάρ”, επεσήμανε σε ανακοίνωσή της στο Facebook η ταξιαρχία, παραδεχόμενη ότι “η κατάσταση στο εσωτερικό και γύρω από την πόλη είναι εξαιρετικά δύσκολη”.

Η 24η ταξιαρχία εξήγησε ότι “καταστρέφει μαζικά τον εχθρό”, αλλά παραδέχθηκε ότι έχει υποστεί “απώλειες”.

Βίντεο από την πόλη που τραβήχτηκε από αέρος την Τετάρτη από την 255η ταξιαρχία μάχης της Ουκρανίας “Μαύρος Κύκνος” και αναρτήθηκε στο κανάλι της στο Telegram έδειχνε την πόλη κατεστραμμένη και στήλες καπνού να υψώνονται στον αέρα.

Στο ανατολικό μέτωπο, από τον σημερινό βομβαρδισμό “σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν τρεις” στην πόλη Σελίντοβε, 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τσάσιβ Γιάρ, επεσήμαναν οι αρχές της πόλης.

“Σήμερα το πρωί οι Ρώσοι έριξαν κατευθυνόμενη βόμβα στην πόλη, πλήττοντας κατοικημένη περιοχή. Πέντε πενταώροφα κτίρια, έξι ιδιωτικές κατοικίες” υπέστησαν ζημιές, διευκρίνισε ο επικεφαλής της επαρχίας Ντονέτσκ Βαντίμ Φιλαχίν ζητώντας από τους πολίτες “να απομακρυνθούν”.

Από το φθινόπωρο η Ρωσία σημειώνει προόδους στο μέτωπο, καθώς ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει έλλειψη ανδρών και πυρομαχικών.

Στις 10 Μαΐου οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν ευρείες χερσαίες επιχειρήσεις στην επαρχία του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία, σημειώνοντας τα σημαντικότερα εδαφικά τους κέρδη εδώ και 18 μήνες, προτού τους ανακόψουν την πορεία οι ουκρανικές δυνάμεις.

Related posts

Reuters: Η ΕΕ θα παύσει τις κυρώσεις κατά τριών Ρώσων επιχειρηματιών αυτή την εβδομάδα

admin

Γερμανία: Η Κομισιόν ενέκρινε την κρατική ενίσχυση ύψους 2,6 δισ. ευρώ προς την RWE

admin

Ιταλία: Κινητοποιήσεις αγροτών, αλλά χωρίς προβλήματα για την κίνηση στις οδικές αρτηρίες

admin

Παραδόθηκαν δύο Ισραηλινοί όμηροι από τη Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό

admin

Ο φόβος της κλιμάκωσης απλώνεται πάνω από τη Μέση Ανατολή

admin

Σε “δύσκολη κατάσταση” ο ουκρανικός στρατός στο μέτωπο του Τσάσιβ Γιαρ

admin

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ ανεξαρτητοποιείται σε κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια, οι ημιαγωγοί ή οι πρώτες ύλες

admin

Πυρά Νίκι Χέιλι κατά Τραμπ για τη φιλική του σχέση με τον Πούτιν, με αφορμή τον θάνατο Ναβάλνι

admin

Ουκρανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια

admin