Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Πολωνοί οδηγοί φορτηγών αίρουν τον αποκλεισμό σε ένα από τα συνοριακά περάσματα με την Ουκρανία, σύμφωνα με το Κίεβο

Ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ολεξάντρ Κουμπράκοφ δήλωσε σήμερα ότι οι Πολωνοί οδηγοί φορτηγών ήραν τον αποκλεισμό σε πέρασμα στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας και ότι τα πρώτα φορτηγά περνούσαν από εκεί κατευθυνόμενα προς την Ουκρανία.

Οι διαδηλώσεις Πολωνών οδηγών ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα κατά των όρων της πρόσβασης στην ΕΕ για τα ουκρανικά φορτηγά. Οι οδηγοί απέκλεισαν τους βασικούς χερσαίους διαδρόμους προς την Ουκρανία, οδηγώντας σε αύξηση των τιμών για καύσιμα και κάποια τρόφιμα καθώς σε καθυστερήσεις στις παραδόσεις drones στον ουκρανικό στρατό.

“Ο αποκλεισμός στο πέρασμα Γιάχοντιν-Ντόροχουσκ τελείωσε. Από τις 14.00 έχει επανέλθει η σταθερή κίνηση των φορτηγών”, δήλωσε ο Κουμπράκοφ στο Facebook.

Ωστόσο, ο Τομάς Μπορκόβσκι, επικεφαλής της Πολωνικής Επιτροπής για την Προστασία των Μεταφορέων και των Εργαζομένων στις Μεταφορές, δήλωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τερματισμό του αποκλεισμού στο πέρασμα Γιάχοντιν-Ντόροχουσκ.

Οι ουκρανικές αρχές λένε ότι περίπου 3.500 φορτηγά ήταν αποκλεισμένα έως χθες το πρωί στην πολωνική πλευρά των συνόρων Πολωνίας-Ουκρανίας.

Το βασικό αίτημα των Πολωνών οδηγών είναι να απαγορευθεί στους Ουκρανούς μεταφορείς να έχουν πρόσβαση χωρίς ειδική άδεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που το Κίεβο και οι Βρυξέλλες λένε ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

“Πραγματοποιήσαμε δεκάδες συναντήσεις και διαπραγματεύσεις σε όλα τα πιθανά επίπεδα. Ήταν μια δύσκολη δουλειά, αλλά δεν τελείωσε ακόμα. Το σύνορο πρέπει να είναι ανοικτό και δεν θα επιτραπούν άλλοι αποκλεισμοί”, δήλωσε ο Κουμπράκοφ.

Related posts

Ουάσινγκτον: Το Ισραήλ αντιτίθεται στις εικόνες με ημίγυμνους Παλαιστίνιους κρατουμένους

admin

Ερντογάν: Θα συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Ιράκ και Συρία

admin

Philips: Θηριώδες ράλι άνω του 30% μετά το νομικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ

admin

Πούτιν: Η Ρωσία ενισχύει το πυρηνικό της οπλοστάσιο καθώς “η Δύση διεξάγει υβριδικό πόλεμο εναντίον της”

admin

Πιστόριους: Η γερμανική Πολεμική Αεροπορία θα συμμετάσχει στην αερογέφυρα για την τροφοδοσία της Γάζας

admin

Όλαφ Σολτς: “Ανεύθυνη” και “αδικαιολόγητη” η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

admin

Το Ισραήλ βομβάρδισε πανεπιστήμιο που συνδέεται με τη Χαμάς στη Γάζα

admin

Τουρκία: Ένα χρόνο μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, οι επιζώντες πασχίζουν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους

admin

Morgan Stanley: Αύξηση κερδοφορίας στο τρίμηνο με οδηγό την επενδυτική τραπεζική

admin