Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο project -έκπληξη στο Ελληνικό

Ενα νέο project με πολύ σύγχρονο σχεδιασμό και προδιαγραφές στο κομμάτι της κοινωνικής κατοικίας σχεδιάζεται εντός του Ελληνικού, στον χώρο που αναλογεί ως ανταποδοτική παροχή στον Δήμο Γλυφάδας, σε συνέχεια της συμφωνίας με τη Lamda Development.

Σε έκταση 4,5 στρεμμάτων ο δήμος θα αποκτήσει το πρώτο Δημοτικό Γηροκομείο, με τη Lamda να αναλαμβάνει το μελετητικό κόστος. Το κτίριo για το Δημοτικό Γηροκομείο Γλυφάδας, ως κομμάτι των κοινωνικών υποδομών στο πλαίσιο του masterplan του Ελληνικού, θα διαθέτει τουλάχιστον 130 δωμάτια και πολλούς χώρους για δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες.

Στόχος, να κατασκευαστεί ένα κτίριο που θα «πολεμά τη μοναξιά, βοηθώντας τους ενοίκους του να συναντιούνται, να είναι δραστήριοι και να απολαμβάνουν το φυσικό περιβάλλον», αναφέρουν οι συντελεστές του, η ομάδα των SquareOne και του Κώστα Πουλόπουλου, των V3 Architects, ΔΟΜΗ A.E. και TEAM Ε-M.

Το κτίριο αναπτύσσεται στο σχήμα U που επιτρέπει την ελεύθερη ροή των ενοίκων μέσα και έξω, με μια αυλή στο κέντρο του κτιρίου, την καρδιά του συγκροτήματος, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να κοινωνικοποιούνται σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ομάδες, αποτελώντας ταυτόχρονα τόπο συνάντησης.

Το κτίριο θα αναπτυχθεί με απολύτως πράσινα χαρακτηριστικά, με φυτεμένες ταράτσες, ενώ στο ισόγειο βρίσκονται οι κοινόχρηστοι χώροι με εστιατόρια, εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, χώρους ιατρικής υποστήριξης κ.ά.

--.GR

Related posts

Πόσα χρήματα δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους Παλαιστινίους και πού πηγαίνουν

admin

Νέα μέτρα στήριξης των αγροτών: Δάνεια 500 εκατ ευρώ με ελκυστικούς όρους

admin

Αποκάλυψη: Ηρθε Ελλάδα η Silence – Σε τιμή… σοκ το ηλεκτρικό της

admin

Σταϊκούρας: «Είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι το 2022 θα είναι μία πολύ καλύτερη χρονιά για τη χώρα»

admin

Γιατί η νέα γενιά «τρελαίνεται» με τα ρολόγια της δεκαετίας του ’80 και του ΄90

admin

Συντάξεις: Πώς θα εκδίδονται fast track – Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας

admin

ΣτΕ: Διατηρείται η προσαύξηση έως 198 ευρώ στους κατώτατους μισθούς λόγω προϋπηρεσίας

admin

Ρεύμα: Οδηγός επιβίωσης στα… ψιλά γράμματα των χρωματιστών τιμολογίων (πίνακας)

admin

ΔΕΘ: Ποιοι και πόσο ωφελούνται από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη

admin