Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα προσπάθεια ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Ράλι για τη μετοχή του ΔΑΑ

Με ράλι έως και 15% ξεκίνησε η

πρώτη συνεδρίαση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) στο Χρηματιστήριο

, με την αρχική τιμή διάθεσης των 8,20 ευρώ να αποτελεί γρήγορα παρελθόν, καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται πλέον στα επίπεδα πέριξ των 9 με 9,50 ευρώ.


Συγκεκριμένα, η μετοχή ενισχύεται κατά 13,54% στα 9,31 ευρώ και ο τζίρος της ανέρχεται στα 21,18 εκατ. ευρώ. Η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα 2,8 δισ. ευρώ και είναι 12η στην σχετική λίστα του Χρηματιστηρίου.





Στην εκδήλωση για την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών του ΔΑΑ, ο CEO της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος επεσήμανε ότι η εν λόγω εισαγωγή αποτελεί κομβικό σημείο και στέλνει ένα εμφατικό μήνυμα για την επενδυτική προοπτική της χώρας, με μία εταιρεία με κεφαλαιοποίηση 2,5 δισ. ευρώ και υπερκάλυψη κατά 12 φορές αποτελώντας τη μεγαλύτερη προσφορά των τελευταίων 18 ετών.





Η Λεωφόρος Αθηνών δείχνει πως έχει κι άλλα περιθώρια ανόδου, παρά την «επιβάρυνση» που έχει από το πρόσφατο ράλι. Χρηματιστηριακές εταιρείες και αναλυτές σημειώνουν πως αρκετές μετοχές διαπραγματεύονται με σημαντικό discount στο ταμπλό, προχωρώντας σε συνεχείς αναβαθμίσεις των τιμών-στόχων.


Η επενδυτική βαθμίδα φέρνει νέα κεφάλαια στην εγχώρια αγορά, ενώ και η mega IPO του ΔΑΑ στέλνει «σήμα» περαιτέρω εμβάθυνσης και τοποθέτησης των ξένων επενδυτών στο Χ.Α. Τα πρώτα σημάδια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, καθώς ο τζίρος έχει «εκτοξευθεί», με τους επενδυτές να «ποντάρουν» περισσότερο στη σιγουριά των τραπεζικών τίτλων.





Ο

Γενικός Δείκτης

ενισχύεται σήμερα οριακά κατά 0,01% στις 1.403,85 μονάδες, έχοντας κινηθεί προς το παρόν μεταξύ των 1.403,48 (χαμηλό ημέρας) και των 1.407,71 μονάδων (υψηλό ημέρας).





Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,45% στις 1.239,38 μονάδες, με την Εθνική Τράπεζα στο -0,83% και τα 7,18 ευρώ, την Alpha Bank στο -0,51% και το 1,748 ευρώ, την Eurobank στο -0,34% και το 1,9335 ευρώ, ενώ η Πειραιώς ενισχύεται 0,05% στα 3,862 ευρώ.






Διαβάστε περισσότερα στο --.gr





Ειδήσεις σήμερα:





Ο βασιλιάς Κάρολος συνάντησε τον πρίγκιπα Χάρι και αποσύρθηκε στην εξοχική του κατοικία – Τα σενάρια της επόμενης ημέρας





Ξαναχτύπησε η Μπιάνκα Σενσόρι: Η σύντροφος του Κάνιε Γουεστ φόρεσε διαφανές αδιάβροχο και από μέσα… τίποτα





Survivor 2024: Ο υποψήφιος χωρίς ψηφοφορία – Δείτε βίντεο

Related posts

«Χρυσές» business 10,5 δισ. ευρώ στο ποδόσφαιρο, με «πρωταθλήτρια» τη Ρεάλ (pics)

admin

Eurogroup: Συνεχίζεται η δημιονομική στήριξη – Το καλοκαίρι οι αποφάσεις για την πολιτική του 2022

admin

Τουρισμός για Όλους: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για το voucher των 150 ευρώ, δείτε το ΦΕΚ

admin

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Αγορές σε σούπερ μάρκετ: Οι τιμές για γαλοπούλα, κουραμπιέ, μελομακάρονα – Αύξηση 21% στα αναψυκτικά

admin

Επίδομα θέρμανσης: Οι αλλαγές στα κριτήρια και τα ποσά – Ποιοι θα λάβουν διπλή επιδότηση

admin

Καθαρά Δευτέρα – 25η Μαρτίου: Πού πετούν οι Έλληνες – Οι top προορισμοί

admin

ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους, αποκλιμάκωση του ελληνικού – Εκρηκτικά ελλείμματα σε ΗΠΑ και Κίνα

admin

Ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές πώλησης και ενοικίασης – Δείτε πίνακες

admin

Χρηματιστήρια: Κέρδη στις αγορές της Ασίας – «Αλμα» 3% για τον Nikkei

admin