Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα

Για τον μετεκλογικό οδικό χάρτη, δηλαδή τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης που θα οριστικοποιούνται από την επομένη της ευρωκάλπης για εφαρμογή εντός του 2024 ή στο 2025, αρχίζει να μιλάει πλέον ο Μητσοτάκης, οδεύοντας προς την ολοκλήρωση των περιοδειών ανά την επικράτεια. Οσο για τα προεκλογικά μηνύματά του, αυτά επικεντρώνονται αφενός στα «προσκλητήρια» συμμετοχής της παραδοσιακής γαλάζιας βάσης αλλά και της ευρύτερης πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, αφετέρου στις διαχωριστικές γραμμές της ΝΔ πρωτίστως με τον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία. Σε συνέχεια των προαναγγελιών του για το στεγαστικό, το δημογραφικό και τις εργοδοτικές εισφορές, αποκάλυψε ότι θα ανοίξουν άμεσα άλλες δύο συζητήσεις.

Πρώτον, η νομοθέτηση μέχρι το τέλος του 2024 της επιστολικής ψήφου για τις εθνικές εκλογές (θα απαιτηθούν 200 ψήφοι), όχι μόνο για τους εκτός επικράτειας εκλογείς αλλά και χωρίς συνταγματική αναθεώρηση για τους εντός. Η επιστολική εξωτερικού – εσωτερικού θα αφορά αποκλειστικά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Δεύτερον, μελετώνται κινήσεις για επιτάχυνση στους ρυθμούς προσλήψεων: «Εχουμε μια “βαριά” διαδικασία στο ΑΣΕΠ η οποία εξασφαλίζει αξιοκρατία, αλλά δεν είναι η πιο γρήγορη. Μας προβληματίζει πώς μπορούμε να διαφυλάξουμε τα εχέγγυα του ΑΣΕΠ κάνοντας όμως τους διορισμούς πιο γρήγορους».

Από την Πάτρα και το Αίγιο ξόρκισε εκ νέου την αποχή, και σήκωσε ξανά τη σημαία της συνετής δημοσιονομικής πολιτικής: «Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε στη χώρα να γυρίσει σε εποχή άκρατων ελλειμμάτων, πλειοδοσίας λαϊκισμού, λεφτόδεντρων», είπε.

Related posts

Σύγχυση

admin

Περιφέρεια στα όρια νευρικής κρίσης

admin

Ποιους συναντά ο Μητσοτάκης και γιατί – Άμεσο αποτύπωμα «καθημερινότητας» αναζητά το Μαξίμου

admin

Φάμελλος: Η αριστεία Μητσοτάκη είναι ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι

admin

ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Επίθεση Κασσελάκη: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί

admin

«Θα πληρώσει τη σιωπή του ο Τσίπρας – Δεν θα περάσουν οι διαγραφές», λέει ο Βίτσας

admin

Οικονόμου: Σε 2.500 δικαιούχους 18-39 ετών τα αδρανή ακίνητα του Δημοσίου

admin

Φάμελλος: «Συγκάλυψη και αμνήστευση των υπευθύνων» η άρνηση σύστασης Προανακριτικής

admin