Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕ ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ

ΜΕ ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ

Το όνομά του συζητείται πολύ αυτές τις μέρες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όμως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν δείχνει να ασχολείται. Αντιθέτως, κάνει άλλα πράγματα μέσα από το Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, το οποίο αρχίζει να βγαίνει πιο μπροστά. Σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί με τον οικονομολόγο Τζόζεφ Στίγκλιτς στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για μια συζήτηση με τίτλο «Γιατί οι προοδευτικές πολιτικές και η οικονομία έχουν σημασία». Η κουβέντα, λένε από το ΙΑΠ, «θα αναδείξει τις προτάσεις των δύο ομιλητών ως προς την αναγκαιότητα εμβάθυνσης της δημοκρατίας και προώθησης προοδευτικών πολιτικών και λύσεων για τα μείζονα και σύνθετα ζητήματα που ανακύπτουν», ενόψει και των αμερικανικών εκλογών.

ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ

Ο Παπανδρέου, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Αθήνα, είχε μια σύντομη συζήτηση στο πόδι και με τον Παύλο Γερουλάνο στο περιστύλιο της Βουλής. Οι δύο άντρες αρνήθηκαν να περιγράψουν το πλαίσιο της συζήτησης, αλλά μοιάζει σχεδόν αδύνατο να μην αφορούσε, έστω και όσο πατάει η γάτα, τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, που έβγαλαν πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη μόλις πριν από δύο μέρες. Και τα περίεργα βλέμματα και τα διερευνητικά ερωτήματα ήταν μπόλικα, αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν είναι ο Παπανδρέου ο μόνος πρώην πρωθυπουργός που πραγματοποιεί εκδηλώσεις: αυτή του ιδρύματος Αλέξη Τσίπρα έχει ήδη ανακοινωθεί, για την Τρίτη 22 του μήνα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – και έχει επίσης θέμα την οικονομία και την ακρίβεια, στο πλαίσιο της ανάγκης για «αξιόπιστες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τομεακές πολιτικές, για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθεκτικότητα».

Την ημερίδα θα ανοίξει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ θα παρουσιαστούν έρευνες από τον Γιώργο Ιωαννίδη (ΚΕΠΕ) και τους Στράτο Φαναρά – Γιάννη Μπαλαμπανίδη. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν επίσης οι Επιστήμη Οικονομοπούλου (ενεργειακή πολιτική), Θωμάς Μαλουτάς και Μαρία Καραγιάννη (στεγαστική πολιτική), ο διευθυντής του ΕΝΑ Τάκης Κορκολής, οι Λούκα Κατσέλη και Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Γιάννης Δραγασάκης, καθώς και η Λουσί Καστέ, υποψήφια του Νέου Λαϊκού Μετώπου για πρωθυπουργός της Γαλλίας.

ΔΙΚΟ ΤΟΥ

Στον αέρα βγήκε χθες, μετά τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη, το σάιτ για τη στήριξη της (κομμένης, με βάση τα όσα γνωρίζουμε από τις αποφάσεις του κόμματος) υποψηφιότητάς του, με τίτλο «odikosmassyriza». Μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για την απάντηση που θα λάβει από την Κουμουνδούρου, όμως η ιστοσελίδα έχει και οργανωτικό νόημα: αν δεν μπορούν οι υποστηρικτές του να εγγραφούν μόνοι τους για να πάνε να εγγραφούν έως τις 25 του μήνα και να βάλουν υποψηφιότητα για σύνεδροι στις τοπικές οργανώσεις, τότε μπορεί να προκύψει ένα κέντρο συντονισμού. Το οποίο θα χρειαστεί και στην περίπτωση που το όνειρο του συνεδρίου αποδειχθεί απατηλό.

ΑΠΟΡΙΑ

Πότε ξεκινάει το «μασάζ»

στους ψηφοφόρους του Κέντρου;

Related posts

Τρία διλήμματα για τον ανασχηματισμό

admin

Υπόγειες διαδρομές Μαξίμου – Αρχιεπισκοπής

admin

«Το Τραπέζι των Εξι» – Η τουρκική αντιπολίτευση παρουσίασε την μετα-Ερντογάν εποχή

admin

Νέα Υόρκη: Στην παρέλαση και τη δοξολογία ο Στέφανος Κασσελάκης – Διάβασε το «Πιστεύω»

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

«Θα πιέσουμε για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους»

admin

Πρώτη επίθεση Κασσελάκη κατά κυβέρνησης για ΑΑΔΕ

admin

Κικίλιας: «Τα σημαντικά πράγματα δεν συζητούνται σε αυτήν προεκλογική περίοδο»

admin

«Η προσπάθεια της Μόσχας να μας διχάσει απέτυχε», δήλωσε η Σακελλαροπούλου από τη Μολδαβία

admin