Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με σημαίες και ταμπούρλα

Ποδαρικό για το 2024, το οποίο σίγουρα θα είναι διαφορετικό για την Αθήνα: ο νέος της δήμαρχος Χάρης Δούκας ήταν αυτός που μέτρησε αντίστροφα στο Σύνταγμα την υποδοχή του νέου έτους (σε μια γιορτή, βέβαια, που είχε σχεδιάσει ο προκάτοχός του). Πολλοί στάθηκαν στις σημαίες της Παλαιστίνης που κυκλοφορούσαν εντός τηλεοπτικών πλάνων και ανέμιζαν στην πλατεία, ωστόσο δεν υπήρχε κανένα είδος δήλωσης της νέας δημοτικής Αρχής. Το γλυκύτατο κορίτσι που συνόδευε τον Δούκα στη σκηνή (και με την οποία μοιράστηκαν το μικρόφωνο τραγουδώντας μαζί στη σκηνή τραγούδια του Νίκου Πορτοκάλογλου) ήταν η κόρη της παρουσιάστριας της βραδιάς Νάνσυς Ζαμπέτογλου.

Επιμελείς καταθέτες

Είναι γνωστό πως ένα μέρος των οικονομικών υποχρεώσεων κάθε κόμματος πέφτει στους βουλευτές του, με απόδοση ενός μέρους της μηνιαίας αποζημίωσης: αυτό κάνει το ΚΚΕ διαχρονικά, αυτό κάνει το ΠΑΣΟΚ, αυτό κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τον τελευταίο, λένε οι κακές γλώσσες, και αυτή η πηγή ρευστού έχει κάπως στερέψει, γιατί μαζί με τα μειωμένα χρήματα του κρατικού λαμβάνειν λόγω χαμηλότερου ποσοστού κάποιοι εκ των εναπομείναντων βουλευτών του δεν είναι από τους πιο επιμελείς στις υποχρεώσεις τους. Αντιθέτως, εκείνοι που έφυγαν, αρκετοί εξ αυτών γαλουχημένοι στις εποχές του 3%, τη συνδρομή τους την πλήρωναν κανονικά. Και, αποκάλυψε η Σία Αναγνωστοπούλου, πλήρωσαν και για ενάμιση μήνα ακόμα από την αποχώρησή τους, έως το τέλος του 2023.

Δόσεις με δόσεις

Το θέμα που προέκυψε με τον δανεισμό του Στέφανου Κασσελάκη στην ανώνυμη εταιρεία που διαχειρίζεται τα κομματικά ΜΜΕ έχει και μια παράμετρο που δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ – και αυτό είναι οι καθυστερήσεις που προέκυψαν στην απόδοση της δόσης της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα, οι οποίες δεν «στέγνωσαν» μόνο την αξιωματική αντιπολίτευση. Το σχετικό ΦΕΚ, μάλιστα, δημοσιεύθηκε αφότου ξεκίνησε το σούσουρο για το δάνειο Κασσελάκη, λίγες μέρες πριν από τη λήξη του 2023. ΟΚ, η οικονομική ευρωστία δεν είναι συνώνυμη της κομματικής λειτουργίας (ειδικά για αντιπολίτευση με χαμηλά ποσοστά), όμως αυτό δεν δικαιολογεί την ασυνέπεια.

Βασίλισσα και καλλιτέχνις

Η βασίλισσα Μαργκέτε της Δανίας, η τελευταία γυναίκα σε αυτή τη θέση στην Ευρώπη μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, δεν είναι διόλου αμελητέα προσωπικότητα – και δεν μιλάω για τις ελληνικές της συγγένειες. Εκτός από βασίλισσα, θέση που αφήνει στις 14 Ιανουαρίου, η Μαργκέτε είναι και καλλιτέχνις: τα δικά της σχέδια, που έφτιαξε με ψευδώνυμο, κοσμούσαν τη δανέζικη μετάφραση της τριλογίας του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών». Εγκεκριμένα από τον ίδιο τον Τόλκιν, που φέρεται ότι τα έχει περιγράψει ως τα πιο κοντινά στον κόσμο που είχε φανταστεί. Α, και βοήθησε και στη μετάφρασή τους.

Related posts

ΚΚΕ: Να μην αποσταλεί ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα

admin

Τουρκικά παιχνίδια στην κυπριακή ΑΟΖ

admin

Τέσσερις εντολές στον δρόμο για τις ευρωκάλπες

admin

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: Μην προδίδεις τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης

admin

Ο Λαζόπουλος πυροβολεί Τσακαλώτο: Πήρε την ομπρέλα του και τώρα ψάχνει βροχή

admin

«Να αλλάξεις την Ελλάδα» – Η περιοδεία Κασσελάκη στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης

admin

Τρεις στροφές προς το Κέντρο από τον Κασσελάκη

admin

Τέσσερις βουλευτές πριν γίνει αξιωματική αντιπολίτευση

admin

Εντός και εκτός

admin