Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μειώθηκε κατά 70% η μεταναστευτική πίεση στη Βουλγαρία

Έπειτα από συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) Χανς Λέιτενς σήμερα, ο διευθυντής της γενικής διεύθυνσης συνοριοφυλακής του υπουργείου Εσωτερικών, διοικητής Άντονι Ζλατάνοφ, δήλωσε ότι η μεταναστευτική πίεση στη Βουλγαρία μειώθηκε κατά 70%. “Ο στόχος μας είναι να διατηρήσουμε αυτό το ποσοστό. Οι ομάδες του Frontex στα σύνορά μας με την Τουρκία έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με το 2023 και θα παραμείνουν στη θέση τους τουλάχιστον έως το τέλος της φετινής χρονιάς. Η απόφαση για παράταση της αποστολής αυτής λαμβάνεται κάθε τρεις μήνες”, δήλωσε ο Ζλατάνοφ.

Ο αξιωματούχος σχολίασε δημοσιεύματα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία ένας Σύρος πολίτης, ύποπτος για τη διάπραξη επίθεσης με μαχαίρι στη γερμανική πόλη Ζόλινγκεν στις 23 Αυγούστου, επρόκειτο να απελαθεί στη Βουλγαρία πέρυσι. Ο Ζλατάνοφ δήλωσε ότι η Βουλγαρία είχε λάβει αίτημα για να πάρει πίσω τον άνδρα στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου, γιατί ήταν η χώρα της αρχικής εισόδου του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. “Η χώρα μας έδωσε τη συγκατάθεσή της τότε”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο Σύρος δεν μπορούσε να εντοπιστεί από τις γερμανικές και τις αυστριακές αρχές.

Ο Ζλατάνοφ δήλωσε ότι γίνεται πολύ προσεκτική αξιολόγηση όταν λαμβάνονται συνεντεύξεις από μετανάστες στη Βουλγαρία, και εάν προκύψουν υποψίες, τα πρόσωπα αυτά παραδίδονται σε άλλες υπηρεσίες. “Η Βουλγαρία δεν παραβλέπει τα στοιχεία αυτά”, τόνισε ο διευθυντής της συνοριοφυλακής, σημειώνοντας ότι “αυτή τη στιγμή είμαστε στην κορύφωση του μεταναστευτικού κύματος”.

“Η Βουλγαρία έχει εξαιρετική συνεργασία με τον Frontex”, πρόσθεσε ο Ζλατάνοφ. Ο Λέιτενς τόνισε την καθοριστική σημασία της συνεργασίας σε εθνικό επίπεδο και την ανάγκη συγκερασμού των προσπαθειών. Εξήρε τη βουλγαρική συνοριοφυλακή για τις προσπάθειες που καταβάλλει για τη διασφάλιση των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων. Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Frontex και ευχαρίστησε τη Βουλγαρία για τη συνεργασία της.

--ΒΤΑ

Related posts

Μελέτη Roland Berger: Ευκολότερη η δημόσια χρέωση στην Ευρώπη, σύμφωνα με το 80% των ιδιοκτητών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

admin

Ισραήλ: Εκατοντάδες Ισραηλινοί και Άραβες τίμησαν την ακτιβίστρια για την ειρήνη Β. Σίλβερ που σκοτώθηκε από τη Χαμάς

admin

Η Deutsche Bank μειώνει την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης

admin

Ισραήλ: Ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση με “βαριά μέσα” – Νέα επίθεση με 150 πυραύλους από Χαμάς

admin

Ζελένσκι: Η Ουκρανία έχει ανάγκη βοήθειας από τους συμμάχους της ακριβώς όπως το Ισραήλ

admin

Πρώην σύμβουλος Αμερικανικού στρατού: Το Ισραήλ ετοιμάζεται για “μάχη τύπου Μοσούλης” στη Γάζα

admin

Νιγηρία: Τουλάχιστον 55 νεκροί σε δύο επιθέσεις στην κεντρική πολιτεία του Οροπεδίου

admin

Εκλογές στη Γαλλία: Την παραίτησή του θα υποβάλει τη Δευτέρα στον Μακρόν ο πρωθυπουργός Ατάλ

admin

Ισραήλ: Συγγενείς ομήρων που εμφανίστηκαν σε βίντεο της Χαμάς ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους

admin