Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στις ΗΠΑ: 14χρονος σκότωσε δύο συμμαθητές και δύο καθηγητές στη Τζόρτζια

Μαθητής 14 ετών ήταν ως ο δράστης της επίθεσης με τουφέκι εφόδου η οποία στοίχισε τη ζωή χθες Τετάρτη σε δυο συμμαθητές του και δυο εκπαιδευτικούς μέσα στο λύκειο όπου φοιτούσε, στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ.

“Ο δράστης συνελήφθη”, ανέφερε ο Κρις Χόσι, διευθυντής του γραφείου έρευνας στην πολιτεία Τζόρτζια, όπου διαπράχθηκε το έγκλημα. “Πρόκειται για μαθητή 14 ετών, που φοιτούσε στο λύκειο αυτό”, διευκρίνισε.

Ο 14χρονος μαθητής Κολτ Γκρέι ήταν στο ραντάρ του FBI από το 2023 στα πλαίσια έρευνας για διαδικτυακές τότε απειλές για επίθεση σε σχολείο.

Κατά τις ίδιες πηγές τον Μάιο του 2023 το FBI έλαβε ανώνυμες πληροφορίες για απειλές σχετικά με πράξεις βίας σε σχολείο με τις σχετικές αναρτήσεις να περιλαμβάνουν φωτογραφίες με όπλα. Τότε ο Γκρέι είχε θεωρηθεί πιθανός ύποπτος και γι’ αυτό είχε ανακριθεί τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του. Στις συζητήσεις με τα στελέχη του FBI o πατέρας του 14χρονου είχε πει ότι διατηρούσε κυνηγετικά όπλα στο σπίτι του υποστηρίζοντας ότι ο γιος του δεν είχε πρόσβαση σε αυτά χωρίς επιτήρηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του FBI τότε κρίθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος για κάποια περαιτέρω κίνηση, ωστόσο οι τοπικές αρχές της Τζόρτζια είχαν ενημερωθεί για παρακολούθηση του Γκρέι.

.@FBIAtlanta just confirmed the investigation into Apalachee High School alleged shooter Colt Gray in 2023. pic.twitter.com/dn3XVzEJX8

— Cody Alcorn (@CodyAlcorn) September 5, 2024

Ο έφηβος θα αντιμετωπίσει “δίωξη για φόνο” και “θα δικαστεί ως ενήλικος”, πρόσθεσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μπροστά στο λύκειο Απαλάτσι, στην πόλη Γουάιντερ, κάπου 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Ατλάντα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Χόσι, τα θύματα ήταν δυο μαθητές και δυο καθηγητές. Άλλοι εννιά άνθρωποι έχουν υποστεί τραύματα “διαφόρων” βαθμών σοβαρότητας, συμπλήρωσε.




Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν στην εκπαιδευτική δομή αφού έλαβαν τηλεφωνικές κλήσεις περί τις 10:20 (τοπική ώρα) χθες.

Όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικό της ασφάλειας του λυκείου, ο νεαρός “συνειδητοποίησε αμέσως ότι εάν δεν παραδινόταν” θα έπεφτε νεκρός από τα πυρά του, είπε ο Τζαντ Σμιθ, ο τοπικός σερίφης. “Έπεσε στο έδαφος κι ο αστυνομικός τον συνέλαβε”, πρόσθεσε.

Αντιδράσεις από Μπάιντεν, Τραμπ και Χάρις

“Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να γίνει αυτό ο κανόνας”, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που καλεί χρόνια τώρα -μάταια- να θεσπιστούν πιο αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση στα όπλα.




“Πρέπει να τερματίσουμε αυτή την επιδημία της βίας με όπλα στη χώρα μας, μια για πάντα”, πλειοδότησε από την πλευρά της η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Κάμαλα Χάρις. “Δεν υπάρχει κανένας λόγος να την υπομένουμε”, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας της στην Πενσιλβάνια, πολιτεία-κλειδί.

Ο αντίπαλός της, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε από την πλευρά του να σταθεί στην πράξη του δράστη, που χαρακτήρισε “άρρωστο και ανώμαλο τέρας”.

Related posts

Reuters: Ο Πούτιν προσέγγισε τις ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

admin

Σλοβακία: Κόρτσοκ και Πελεγκρίνι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

admin

Υπέρ της Ολυμπιακής Εκεχειρίας τάχθηκε ο Σι Τζινπίνγκ – Να τηρηθεί στους Αγώνες του 2024

admin

Ο Ναβάλνι κατά πάσα πιθανότητα δολοφονήθηκε, λένε οι σύμμαχοί του

admin

ΗΠΑ: Ήπια αύξηση του πληθωρισμού το Φεβρουάριο, άλμα στις καταναλωτικές δαπάνες

admin

Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο

admin

Βρετανία: Η αλυσίδα Poundland θα αγοράσει καταστήματα της πτωχευμένης Wilko

admin

Η Βουλγαρία κατηγορεί τη Βόρεια Μακεδονία για καταπάτηση των δικαιωμάτων της βουλγαρικής μειονότητας

admin

Γερμανία: Ανακάμπτει η οικονομία, αλλά όχι η βιομηχανία

admin