Image default
ΚΟΣΜΟΣ

“Λύεται” η αποκλειστική συνεργασία Walmart – Capital One στο πεδίο των πιστωτικών καρτών

Η Capital One δεν θα είναι πλέον ο αποκλειστικός εκδότης των πιστωτικών καρτών Walmart αφού η εταιρεία λιανικών πωλήσεων κέρδισε μια αγωγή σχετικά με τη σχέση νωρίτερα φέτος.

Οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν πόντους καρτών προς το παρόν και οι υπάρχοντες δεν θα χαθούν, ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε κοινή δήλωση την Παρασκευή. Οι μέχρι σήμερα εκδοθείσες κάρτες θα παραμείνουν λειτουργικές. 

“Τα μέρη αποφάσισαν ότι ο καλύτερος δρόμος για τους πελάτες τους είναι να τερματίσουν την τρέχουσα συνεργασία”, δήλωσε εκπρόσωπος της Capital One σε ξεχωριστή δήλωση.

Η συνεργασία είχε τεθεί σε ισχύ από το 2018, όταν η Capital One έγινε ο μοναδικός εκδότης πιστωτικών καρτών του κολοσσού λιανικής. Η Walmart κατέθεσε αγωγή το 2023, ισχυριζόμενη ότι η τράπεζα απέτυχε να παραδίδει τις κάρτες αντικατάστασης εγκαίρως και να ενημερώνει άμεσα τα στοιχεία συναλλαγών και πληρωμών στους λογαριασμούς. 

Εκείνη την περίοδο, εκπρόσωπος της Capital One είχε δηλώσει ότι η αγωγή ήταμ “μια προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των οικονομικών όρων της συνεργασίας που συμφωνήθηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια ή να τερματιστεί πρόωρα η συμφωνία”.

Ένας ομοσπονδιακός Αμερικανός δικαστής δικαίωσε τη Walmart τον Μάρτιο.

Η Capital One θα παραμείνει ως ιδιοκτήτης του χαρτοφυλακίου πιστωτικών καρτών ύψους περίπου 8,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πιστώσεις, σύμφωνα με ρυθμιστικά έγγραφα. 

“Πρόσθετες πληροφορίες θα δοθούν τους επόμενους μήνες στους κατόχους πιστωτικών καρτών Walmart”, ανέφεραν οι εταιρείες. 

Η Capital One βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς της Discover Financial Services, μια συμφωνία 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο. Η Discover έχει το δικό της παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών που εκτελεί δεκάδες εκατομμύρια συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες σε καθημερινή βάση – ένα μεγάλο όπλο για τις δραστηριότητες καρτών της Capital One εάν εγκριθεί η συμφωνία.

Επίσης, λήγει μια συμφωνία κατανομής εσόδων και ζημιών μεταξύ της Capital One και της Walmart που συνδέεται με το χαρτοφυλάκιο, σύμφωνα με τα ρυθμιστικά έγγραφα.

Η Capital One ανέφερε μεγαλύτερη πίεση στο χαρτοφυλάκιο δανείων της κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, με τις διαγραφές πιστωτικών καρτών να ανέρχονται συνολικά σε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια — αύξηση 61% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα δάνεια με κάρτες με καθυστέρηση τουλάχιστον 30 ημερών αυξήθηκαν στο 4,5% από 3,68% το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Η μετοχή της Capital One σημείωνε άνοδο 0,8% στις 6:56 μ.μ. ώρα Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, ενώ εκείνη της Walmart κέρδιζε 0,7%.

Related posts

ΕΕ: Ενεργοποιείται η υπηρεσία “Κοπέρνικος” για τον εντοπισμό του ελικπτέρου όπου επέβαινε ο Ραΐσι ​​​​​​

admin

Αντ. Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν “επιδιώκουν κλιμάκωση” με το Ιράν αλλά θα υπερασπιστούν το Ισραήλ

admin

Μασκ μαινόμενος κατά των εταιρειών που απέσυραν τις διαφημίσεις στο X

admin

Τουρκία: Αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κύμα εισαγωγών κινεζικών EV

admin

ΥΠΕΞ Καναδά: Η Κίνα πρέπει να συμβάλλει στην ασφάλεια του διάπλου της Ερυθράς Θάλασσας

admin

Ο Ρώσος πρωθυπουργός επισκέπτεται την Τρίτη την Κίνα

admin

Ανησυχία ΟΗΕ για την επιβράδυνση των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας

admin

Καμπανάκι από Moody’s για ΗΠΑ: Υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook της οικονομίας

admin

Μπάιντεν: Η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να αναλάβει την διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας

admin