Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Χρειάζεται χρόνος για τη δημιουργία “νεκρής ζώνης στην Ουκρανία

Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να εργάζεται για τη δημιουργία μιας “νεκρής ζώνης” στην ουκρανική επαρχία Χάρκοβο, αλλά αυτό θα χρειαστεί χρόνο να υλοποιηθεί.

Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε τον Μάιο ότι η Ρωσία δημιουργεί μια ζώνη για να προστατεύσει από τις ουκρανικές επιθέσεις τις συνοριακές της περιοχές, ειδικά την ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ που βρίσκεται ακριβώς στην απέναντι πλευρών των συνόρων από το Χάρκοβο.

“Φυσικά, η υλοποίηση αυτού του σχεδίου είναι χρονοβόρα. Οι εργασίες προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται σε εξέλιξη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να εγγυηθεί η Ρωσία την ασφάλεια του Μπέλγκοροντ.

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ, δήλωσε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από ουκρανικό βομβαρδισμό της ρωσικής συνοριακής πόλης Σεμπέκινο.

Σύμφωνα με τον Γκλαντκόφ, από το πλήμα υπέστησαν ζημιές τρία πολυώροφα κτίρια κατοικιών, πολλές εμπορικές εγκαταστάσεις, μια βιομηχανική επιχείρηση και 20 οχήματα.

Το Σεμπέκινο και η ευρύτερη περιοχή του Μπέλγκοροντ δέχονται συχνές επιθέσεις από ουκρανικά βλήματα και drones κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο οποίος τώρα διανύει τον τρίτο του χρόνο.

Related posts

Goldman Sachs: Η παγκόσμια οικονομία θα παρουσιάσει καλύτερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες το 2024

admin

Νόβακ: Η Ρωσία θα προβεί σε μεγαλύτερη μείωση των εξαγωγών πετρελαίου τον Δεκέμβριο

admin

Αρμενία: Στους 125 οι νεκροί από την έκρηξη σε δεξαμενή καυσίμων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

admin

Eurostat: Το 26% των νέων στην ΕΕ ζούσε το 2021 σε υπερπλήρη νοικοκυριά

admin

Η Ρωσία κατέρριψε ένα drone σε απόσταση μικρότερη των 200 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μόσχα

admin

Γαλλία: Η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα παρέμεινε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον ετών τον Δεκέμβριο

admin

Ο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Σίσι για τη διαμεσολάβηση για την εκεχειρία στη Γάζα

admin

Ο Σολτς καλεί την Ευρώπη να ενισχύσει την άμυνά της

admin

Επένδυση 1 δισ. δολ. της Google στη Βρετανία για νέο data centre

admin