Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κενά

«Χρειάζεται ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος που μετρά σχεδόν 3.000 οργανικά κενά, τα οποία θα ήταν 1.000 παραπάνω, αν έπειτα από επίκαιρη ερώτησή μου ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο και πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αρχίσει μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο η διαδικασία μονιμοποίησης 876 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης», δήλωσε ανάμεσα σε άλλα η Ολγα Γεροβασίλη. Ως γνωστόν, το μόνο που δεν λένε οι πολιτικοί είναι ότι βρέχει κατόπιν ενεργειών τους. Οπότε, αυτές τις μέρες θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά.

Κόστος

Τι πήγε λάθος και πήρε τέτοια έκταση η πυρκαγιά; Σύμφωνα με τον Χρήστο Ζερεφό, ένας παράγοντας που θα έπρεπε να συζητηθεί είναι οι καθαρισμοί των οικοπέδων. Επειδή ζει στο Πεντελικό Ορος υποστηρίζει ότι πολλοί, από 60% μέχρι 70%, τα καθάρισαν. Ενα 30% όμως όχι. Κι αναρωτιέται αν θα γινόταν κακός προτείνοντας στην πολιτεία να καταλογισθεί στους τελευταίους «το κόστος που έπαθαν από τις ζημιές οι άνθρωποι που καήκανε». Καλή ιδέα αλλά πολιτικά ανεφάρμοστη από μια κυβέρνηση που περιμένει με αγωνία τα πρώτα γκάλοπ.

Στατιστικά

Ο Νίκος Λαυράνος, πρόεδρος των πυροσβεστών, μιλώντας για τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων του αποκάλυψε ότι φέτος «έχουμε ξεπεράσει τις 3.650 αγροτοδασικές πυρκαγιές». Σύμφωνα με τα στατιστικά που έδωσε, κάθε μέρα ξεκινούν 40 με 60, ενώ αυτή στη Βορειοανατολική Αττική ήταν η πρώτη μεγαπυρκαγιά του 2024. Τα νούμερα έχουν αξία για να καταλάβει κανείς ότι στην περίοδο της Κλιματικής Αλλαγής οι φωτιές δεν είναι μερικές εξαιρέσεις στον κανόνα ενός καλοκαιριού, είναι ο κανόνας.

Αυτοψίες

Ως γενικός γραμματέας Κρατικής Αγωγής ο Πέτρος Καμπούρης ενημέρωσε χθες το πανελλήνιο ότι 20 κλιμάκια εξειδικευμένων στις καταστροφές μηχανικών μαζί με κλιμάκια του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουν ξεκινήσει αυτοψίες στις πυρόπληκτες περιοχές. Λογικό. Ο πιο εύκολος τρόπος για να κατευνάσει μια κυβέρνηση μια εξαγριωμένη κοινή γνώμη έπειτα από τέτοια καταστροφή είναι να ανακοινώσει μέτρα στήριξης και να εκπέμψει την εικόνα της γρήγορης εφαρμογής τους.

Related posts

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες – Τι είπε για τα αιτήματά τους

admin

Δείτε τη συζήτηση στη Βουλή για την Επαγγελματική Διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο (Vid)

admin

Μητσοτάκης σε Ντομπρόβσκις: Μέτρα για την ακρίβεια αλλιώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την «Λερναία Υδρα» του λαϊκισμού

admin

Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, είμαστε με την Ουκρανία»

admin

Από την απόπειρα για συναινέσειςστον αρχηγισμό σε μια εβδομάδα

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Παρατηρητής της καταστροφής στη Θεσσαλία ο κ. Μητσοτάκης

admin

Φάμελλος σε Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές – «Η κλιματική κρίση δεν αποτελεί δικαιολογία»

admin

Μονή Εσφιγμένου κατά Βελόπουλου: Επιβεβαιώνει ότι είχε παράνομες συναλλαγές με καταληψίες στο Άγιο Όρος

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η Όλγα Γεροβασίλη είναι μία εξαιρετική υποψηφιότητα, λέει ο Καλαματιανός

admin