Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Nova αναπτύσσει το ICT έργο «Ψηφιακή ανάδειξη της Σαλαμίνας»

H Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αναπτύσσει το πιο ολοκληρωμένο ψηφιακό πάρκο πολιτισμού που λειτουργεί στην Ελλάδα, σε έναν υπέροχο χώρο προαγωγής πολιτισμού, μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών.

Το έργο «Ψηφιακή ανάδειξη της Σαλαμίνας μέσω παρουσίασης της ιστορίας και του πολιτιστικού της αποθέματος με χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών συστημάτων», βασίζεται σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI), νέες τεχνολογίες και εφαρμογές και δίκτυα νέας γενιάς και πρόκειται για ένα ψηφιακό μουσείο για την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Σαλαμίνας, έργο που στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελακίων «ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΤΑΡΗ» και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.

Το ψηφιακό μουσείο αποτελεί ένα έργο που αντανακλά στο πανελλήνιο. Αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία για να αναδείξει τον ιδιαίτερο ρόλο, την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Σαλαμίνας, μια ιστορία που καθόρισε όλον το δυτικό κόσμο και έναν πολιτισμό που φέρει τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα. Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη του νησιού, η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και του πολιτιστικού αποτυπώματος του τόπου, καθώς και η ενίσχυση της ελκυστικότητας και της επισκεψιμότητας της Σαλαμίνας.

Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι διαχρονικά δίπλα στο Δήμο Σαλαμίνας με σειρά παρεμβάσεων και έργων, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τη δημοτική αρχή και δεσμεύτηκε να στηρίξει το αίτημα για την ίδρυση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος, Δήμαρχος Σαλαμίνας στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Χαρδαλιά για τη στήριξη στη Σαλαμίνα καθώς, χωρίς τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας και τη συνδρομή των υπηρεσιών της το έργο δεν θα υλοποιούνταν ποτέ, την εφορία αρχαιοτήτων για τη συνδρομή της, την ανάδοχο Nova για την εξαιρετική δουλειά που έκανε καθώς και όλους τους συνεργάτες του στη δημοτική αρχή. Τόνισε δε, ότι με το έργο αυτό δημιουργείται μια σπουδαία, ιστορική και πολιτιστική υποδομή, που ακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις καινοτόμες εφαρμογές. Δημιουργούμε ένα νέο σημείο αναφοράς του οποίου η θέση, η χρήση και η ιστορικότητά του αναβαθμίζει τουριστικά, αισθητικά και λειτουργικά το νησί μας.

Ο κ. Πέτρος Ζησιμόπουλος, Sales Manager της Nova ICT, δήλωσε: «Στη Nova είμαστε πολύ περήφανοι για την υλοποίηση του πιο ολοκληρωμένου ψηφιακού πάρκου πολιτισμού που λειτουργεί στην Ελλάδα, σε έναν υπέροχο χώρο προαγωγής πολιτισμού. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σταθερά στις πιο καινοτόμες τεχνολογίες, όπως 3D animation, εικονική πραγματικότητα και ολογράμματα, για να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας και να δώσουμε στους πολίτες την ευκαιρία να αναβιώσουν την ιστορία με τον πιο σύγχρονο και βιωματικό τρόπο».

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Β΄ Πειραιά, κ. Γ. Βρεττάκος και κ. Μ. Λιβανός, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Σαλαμίνας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Related posts

ΓΕΚ Τέρνα: Προσαρμοσμένα κέρδη 88,8 εκατ. στο 9μηνο

admin

Την Watt Recycling εξαγόρασε ο όμιλος Ηρακλής

admin

Εργο ελληνικοποίησης SAP για την Tarkett Ελλάδας από την SingularLogic

admin

Νέα στρατηγική ανάπτυξης από τη HotelBrain

admin

ΔΕΗ: Πώς αναβαθμίζει την παρουσία της στα Βαλκάνια

admin

Deloitte: 6+1 προτεραιότητες για τις ελληνικές επιχειρήσεις

admin

Η Sparkle εγκαθιστά το καλωδικό σύστημα BlueMed στα Χανιά

admin

Ενα βήμα πιο κοντά η επένδυση 200 εκατ. για τον πόλο ψυχαγωγίας στο Μαρούσι

admin

Interamerican: Ισορροπημένη διανομή από τα δίκτυα στις ασφαλιστικές εργασίες

admin