Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Η JP Morgan αναβάθμισε σε overweight τον ΟΤΕ

Η JP Morgan αναβάθμισε σε overweight τον ΟΤΕ

Στην κάλυψη της μετοχής του ΟΤΕ προχωρά η JP Morgan, με την αμερικανική τράπεζα να αναβαθμίζει τη σύσταση σε overweight (υπεραπόδοση), από neutral (ουδέτερη) προηγουμένως. Ωστόσο, μειώνει την τιμή στόχο στα 17,3 ευρώ, από 17,7 ευρώ που ήταν πριν.

Στην έκθεσή της, η JP Morgan κάνει λόγο για ελκυστικό σημείο εισόδου, ενώ παράλληλα «βλέπει» βελτίωση των τάσεων στην αγορά του ΟΤΕ, εξηγώντας πως οι ανησυχίες από την ανταγωνιστική ελληνική αγορά και την πίεση στα έσοδα χονδρικής είναι υπερβολικές.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της JPM, ο ΟΤΕ διαθέτει ισχυρό ισολογισμό και ελκυστικές αποδόσεις για τους μετόχους, που «θα μπορούσε να ανέλθει στο 11,1% το 2025 εάν τα έσοδα από την πώληση της Ρουμανίας διανεμηθούν στους μετόχους».

Συγκριτικά με τις άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, η μετοχή του ΟΤΕ διαπραγματεύεται με συνολική μερισματική απόδοση 8,6% έναντι 6,6 φορές για τις ομοειδείς εταιρείες και απόδοση ταμειακών ροών στο 9,4%, ενώ ο μέσος όρος των εταιρειών είναι στο 6,9%.

Οι πολλαπλασιαστές αποτίμησης του ΟΤΕ είναι στις 10,3 φορές στον δείκτη σε όρους P/E, όσο και ο μέσος όρος των ομοειδών εταιρειών, αλλά στις 4,1 φορές σε όρους EV/EBITDA, ενώ ο μέσος όρος είναι στις 5,4 φορές.

Το περιθώριο ανόδου της μετοχής από τα τρέχοντα επίπεδα είναι της τάξεως του 28%, ενώ μαζί με την προσδοκώμενη συνολική μερισματική απόδοση της μετοχής, το περιθώριο ανόδου ανέρχεται σε 36,5%.

#JP_Morgan #υπεραπόδοση #Τιμή_στόχος

Related posts

Χρηματιστήριο: Στις 1293 µονάδες η αμέσως επόμενη στήριξη

admin

Intracom Holdings: Έληξε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος €0,38 ανά μετοχή

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Placement για το 4,83% σε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές

admin

Orilina: Σε 0,91-0,95 ευρώ το εύρος για τη δημόσια προσφορά

admin

Σαράντης: Από 13 Μαΐου η πληρωμή του μερίσματος €0,219

admin

Χρηματιστήριο: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός διαμορφώνει τις εξελίξεις

admin

ΕΧΑΕ: Στο 4,65% η συμμετοχή της Amber Capital Investment

admin

Austriacard: Πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών

admin