Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Χαμάς λέει ότι κατέστρεψε “160 ισραηλινούς στόχους” τις τελευταίες 48 ώρες στη Γάζα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:49

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, υποστήριξε απόψε ότι κατέστρεψε πλήρως ή μερικώς περισσότερους από 160 ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους στη Γάζα τις τελευταίες 48 ώρες, μεταξύ των οποίων ήταν και τουλάχιστον 25 οχήματα.

“Η σύγκρουση είναι άνιση, αλλά φοβίζει και τρομοκρατεί την ισχυρότερη δύναμη της περιοχής”, είπε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, ο Άμπου Ουμπάιντα.

Περίπου 200.000 Παλαιστίνιοι μετακινήθηκαν προς τη νότια Γάζα τις τελευταίες τρεις ημέρες

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε ότι “περίπου 200.000 άνθρωποι” εγκατέλειψαν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες με τη Χαμάς, και μετακινήθηκαν προς τα νότια τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Εξάλλου, το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο θα επαναλειτουργήσει αύριο, ώστε να μπορέσουν να φύγουν οι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

Η διάβαση παρέμεινε κλειστή την Παρασκευή, λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη μετακίνηση τραυματιών από το εσωτερικό της Γάζας προς τη Ράφα.

Ο ισραηλινός στρατός θα βοηθήσει να μεταφερθούν αύριο τα βρέφη από το Αλ Σίφα σε “πιο ασφαλές” νοσοκομείο

Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε απόψε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα βοηθήσουν να απομακρυνθούν αύριο Κυριακή τα βρέφη από το νοσοκομείο Σίφα, στην Πόλη της Γάζας.

Ο στρατός συντονίζει την εκκένωση αυτή με τη διοίκηση του νοσοκομείου, πρόσθεσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. “Το προσωπικό του νοσοκομείου Σίφα ζήτησε να βοηθήσουμε αύριο να μεταφερθούν τα μωρά από την παιδιατρική κλινική σε ένα πιο ασφαλές νοσοκομείο. Θα παράσχουμε την απαιτούμενη βοήθεια”, είπε ο Χαγκάρι.

Νωρίτερα σήμερα η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση Physician for Human Rights-Israel (“Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Ισραήλ”) ανέφερε πως δύο πρόωρα μωρά πέθαναν και άλλα 37 βρέφη κινδυνεύουν μετά την αναγκαστική διακοπή της εντατικής φροντίδας νεογνών ελλείψει ηλεκτρικού ρεύματος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό πολιορκία.

Η Χεζμπολάχ ενέτεινε τις επιχειρήσεις της εναντίον του Ισραήλ

Ο επικεφαλής της πανίσχυρης σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε σήμερα ότι η ένοπλη οργάνωσή του χρησιμοποίησε νέου τύπου όπλα και έπληξε νέους στόχους στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, δεσμευόμενος ότι το μέτωπο στα νότια εναντίον του “ορκισμένου εχθρού” του θα παραμείνει ενεργό.

Αυτή ήταν η δεύτερη ομιλία του Σάγεντ Χάσαν Νασράλα αφού ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, τον Οκτώβριο. Στο πρώτο διάγγελμά του, την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι υπάρχει η πιθανότητα οι συγκρούσεις στο μέτωπο του Λιβάνου να μετατραπούν σε κανονικό πόλεμο.

Σήμερα ο Νασράλα είπε ότι “αναβαθμίστηκαν” οι επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στο μέτωπο με το Ισραήλ. “Υπήρξε ποσοτική βελτίωση όσον αφορά τον αριθμό των επιχειρήσεων, το μέγεθος και τον αριθμό των στόχων αλλά και αύξηση του είδους των όπλων” ανέφερε σε αυτήν την ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Είπε ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε έναν πύραυλο Μπουρκάν (ή “Ηφαίστειο”), που μπορεί να φέρει εκρηκτικό ωφέλιμο φορτίο μεταξύ 300-500 κιλών και επιβεβαίωσε ότι για πρώτη φορά η οργάνωση χρησιμοποίησε οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο Νασράλα είπε ότι η οργάνωση έπληξε επίσης για πρώτη φορά, με πυραύλους Κατσιούσα, την πόλη Κιριάτ Σμόνα, στο βόρειο Ισραήλ, σε αντίποινα για τον θάνατο τριών κοριτσιών και της γιαγιάς τους, στις αρχές του μήνα.

“Αυτό το μέτωπο θα παραμείνει ενεργό”, πρόσθεσε.

Η Χεζμπολάχ συγκρούεται με τις ισραηλινές δυνάμεις στα σύνορα από τις 8 Οκτωβρίου και τουλάχιστον 90 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 70 ήταν μαχητές της, έχουν σκοτωθεί. Από την ισραηλινή πλευρά έχουν σκοτωθεί έξι στρατιώτες και δύο άμαχοι. Η αντιπαράθεση αυτή επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στη μεθόριο και η σιιτική οργάνωση πλήττει κυρίως στρατιωτικούς στόχους στο Ισραήλ.

Ο Νασράλα αποκάλυψε ότι στο εξής θα στέλνονται καθημερινά “αναγνωριστικοί δρόνοι” στο ισραηλινό έδαφος, ορισμένοι εκ των οποίων θα φτάνουν μέχρι τη Χάιφα, την Άκρα και το Σάφεντ στα βόρεια.

Τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη

Τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Το ένα από τα θύματα καταγόταν από την πόλη Τζενίν. Οι άλλοι δύο νέοι ήταν από την Άραμπα, μια πόλη στα νοτιοδυτικά.

Related posts

Βρετανία: Πιθανό το Κρεμλίνο να μη χρηματοδοτεί πλέον τη Wagner

admin

Γαλλία: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα σειρά μέτρων για την άμβλυνση της αγροτικής κρίσης

admin

Έξαλλος ο Τσαβούσογλου, απέσυρε άρθρο του από τον Economist λόγω εξωφύλλου και κύριου άρθρου κατά Ερντογάν

admin

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει να περιορίσει την πρόσβαση της Κίνας σε υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους

admin

Προς ένταξη στην τράπεζα των BRICS η Σαουδική Αραβία

admin

Κϊνα: Με το ταχύτερο ρυθμό σχεδόν 2 ετών επεκτάθηκε η βιομηχανική παραγωγή

admin

ΔΝΤ: Η επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας σύμφωνη με τις προβλέψεις μας

admin

Ονδούρα: Οι αρχές συλλαμβάνουν δήμαρχο που φέρεται να ενέχεται σε διακίνηση ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ

admin

Συμφωνία ΕΤΕπ με Βουλγαρική Αναπτυξιακή Τράπεζα για χρηματοδότηση ύψους 175 εκατ. ευρώ

admin