Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Σρι Λάνκα ζητά αποζημιώσεις από τη Ρωσία για μισθοφόρους που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σρι Λάνκα ανέφερε σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ότι το θέμα των αποζημιώσεων στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών τέθηκε σε συνομιλίες στη Μόσχα κατά τη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας της Σρι Λάνκα με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Taraka Balasuriya.

Εκπρόσωποι της Σρι Λάνκα συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Ρουντένκο και τον υφυπουργό Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις αποζημιώσεις των οικογενειών των 17 νεκρών και τραυματιών του πολέμου, στην πρόωρη ακύρωση των συμβάσεων όσων έχουν στρατολογηθεί και την καταβολή αμοιβών. Ο αριθμός των τραυματιών δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Λάνκα.

Συνολικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, τουλάχιστον από δύο χιλιάδες Σριλανκέζοι συμμετέχουν στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας σε κάθε πλευρά.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν κοινοποίησε λεπτομέρειες από τη συνάντηση. Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται ότι κατά τη συνάντηση με τον Ρουντένκο οι πλευρές συζήτησαν “επίκαιρα θέματα της ρωσο-σριλανκινής ατζέντας”. Τα ρωσικά κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν αναφέρθηκαν στη συνάντηση.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Σρι Λάνκα ανέφερε ότι πολλοί Σριλανκέζοι εξαπατήθηκαν για να πάνε στον πόλεμο. Η ρωσική πλευρά φέρεται να υποσχέθηκε στους μισθοφόρους υψηλούς μισθούς, θέσεις εργασίας στο εσωτερικό μέτωπο και υπηκοότητα.

Στα τέλη του περασμένου έτους, οι αρχές της Λάνκα έκλεισαν ένα πρακτορείο στη χώρα που στρατολογούσε πολίτες για να πολεμήσουν στο πλευρό της Ουκρανίας.

-

Related posts

“Προηγούμαστε” δηλώνει ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου και μέλη της αντιπολίτευσης

admin

Μασκ: Το Starship της SpaceX θα πραγματοποιήσει τέταρτη πτήση σε 3-5 εβδομάδες

admin

Γαλλία: Ο υπουργός Άμυνας θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία, στο Κουβέιτ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

admin

Ουκρανία: Χρειαζόμαστε 300 τεθωρακισμένα οχήματα, 80 F-16 και 10 συστοιχίες αντιαεροπορικής άμυνας

admin

Αυξημένα κόστη για ναυτιλία και ακτοπλοΐα στην Ευρώπη φέρνει η εφαρμογή του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Ρύπων το 2024

admin

Πόλεμος, μεταρρυθμίσεις και πιθανός διάδοχος; Τι μπορεί να δούμε στα επόμενα 6 χρόνιας εξουσίας Πούτιν

admin

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν για την οικονομική ασφάλεια στη Γρανάδα εν μέσω παγκόσμιων εντάσεων

admin

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την κατάσταση στην Πολωνία

admin

Ο Ζελένσκι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για την βοήθεια στο Κίεβο

admin