Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα σχεδόν τετραπλασίασε τη νέα της ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας το 2023

Η Κίνα σχεδόν τετραπλασίασε την ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας από τις νέες τεχνολογίες πέρυσι, καθώς το έθνος εργάζεται για να στηρίξει τον ταχέως αναπτυσσόμενο αλλά αναξιόπιστο τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να απογαλακτιστεί από τον βρώμικο άνθρακα.

Η χωρητικότητα αυξήθηκε στα 31,4 γιγαβάτ, από μόλις 8,7 γιγαβάτ το 2022, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας. Τα συστήματα είναι κυρίως μπαταρίες ιόντων λιθίου. Ο απολογισμός περιλαμβάνει επίσης άλλες τεχνολογίες, όπως η αποθήκευση πεπιεσμένου αέρα, αλλά εξαιρούνται οι εγκαταστάσεις υδροηλεκτρικής αντλίας. Τον Ιούλιο, η NEA είχε αναφέρει σχεδόν διπλασιασμό της χωρητικότητας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους στα 17,3 γιγαβάτ. 

Η έκρηξη της αποθήκευσης μπαταριών έρχεται καθώς ορισμένες επαρχιακές κυβερνήσεις αναθέτουν στους προγραμματιστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας να δημιουργήσουν ή να νοικιάσουν χωρητικότητα, για να διασφαλίσουν ότι αποθηκεύεται όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια από τη διακοπτόμενη αιολική και ηλιακή παραγωγή. Οι νέες αιολικές και ηλιακές εγκαταστάσεις της Κίνας πιθανότατα αντιπροσώπευαν πάνω από το ήμισυ του παγκόσμιου συνόλου πέρυσι, σύμφωνα με το BloombergNEF.

Πάνω από 20 περιοχές στην Κίνα έχουν εισαγάγει σχέδια για αποθήκευση ενέργειας και περισσότερες πολιτικές βρίσκονται σε εξέλιξη, ανέφερε η NEA.

Η αποθήκευση καθαρής ενέργειας έχει προσελκύσει πάνω από 100 δισεκατομμύρια γιουάν (14 δισεκατομμύρια δολάρια) άμεσων επενδύσεων από το 2021, ανέφερε η NEA, καθώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθιερώνονται ως νέος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας. Η BNEF αναμένει ότι η Κίνα θα ηγηθεί της κατασκευής παγκοσμίως αυτή τη δεκαετία, φτάνοντας τα 250 γιγαβάτ χωρητικότητας έως το 2030. 

Related posts

Ουκρανία: Η Κομισιόν ενισχύει τη συνεργασία και τη στήριξη στον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας

admin

Πρόεδρος Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ: Κίνδυνος στασιμοπληθωρισμού από την παγκόσμια υπερχρέωση

admin

G7-Σολτς: Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων σε F-16 στέλνει μήνυμα στη Ρωσία

admin

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προτρέπει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μοιραστούν τα κέρδη-ρεκόρ τους με τους εργαζομένους

admin

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της CVS στο τρίμηνο

admin

Υεμένη: Οι αντάρτες Χούθι θα συνεχίσουν να βυθίζουν πλοία βρετανικών συμφερόντων

admin

Ρωσία και Ουκρανία ανακοίνωσαν ανταλλαγή περίπου 400 ομήρων

admin

Ρωσία: Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε έξι ουκρανικά drones

admin

Ταγιάνι για μεταναστευτικό: “Ο Σολτς λέει ό,τι θέλει – Εμείς έχουμε σημείο αναφοράς την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη”

admin