Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αυστρία εκτιμά τις προσπάθειες της Βουλγαρίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σομπότκα, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη Βουλγαρία για επίσκεψη εργασίας, εξέφρασε την εκτίμηση της χώρας του για τις προσπάθειες της Σόφιας να προστατέψει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Σομπότκα πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία είναι πολύτιμη εταίρος για την Αυστρία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο συνοριακό σημείο ελέγχου Καπιτάν Αντρέεβο, στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης Ρόσεν Ζελιάσκοφ, ο οποίος συνόδευε τον Σομπότκα, επισήμανε ότι συνοριακοί φρουροί έχουν αποτρέψει χιλιάδες απόπειρες παράνομης διέλευσης. Παρά το γεγονός ότι η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη για να διατηρηθούν ασφαλή τα σύνορα, η χώρα αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση λόγω της βοήθειας που λαμβάνει από τους Ευρωπαίους εταίρους της, τόνισε.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Ζίβκο Κότσεφ σημείωσε ότι η Βουλγαρία κάνει εξαιρετικά πετυχημένη δουλειά στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης. Ανέφερε μια σημαντική αύξηση, πάνω από 75%, στις ποινικές διαδικασίες σε σχέση με την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και αύξηση 30% στις καταδίκες. Ο Κότσεφ σημείωσε την καλή συνεργασία με την Τουρκία που συμβάλλει στην επιτυχή καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Σομπότκα και Ζελιάσκοφ επισκέφθηκαν ένα τμήμα των χερσαίων συνόρων της χώρας με την Τουρκία όπου εξέτασαν τα συστήματα παρακολούθησης και του φράχτη. Ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της γενικής διεύθυνσης της συνοριακής αστυνομίας από τον αναπληρωτή διευθυντή της, τον Ράντοσλαβ Κουλέκοφ, καθώς και για τα μέτρα αποτροπής των αποπειρών παράνομης εισόδου στη Βουλγαρία.

Ο Κουλέκοφ σημείωσε ότι σχεδόν 158.000 απόπειρες παράνομης διέλευσης των συνόρων Τουρκίας – Βουλγαρίας έχουν αποτραπεί από την αρχή του έτους. Έως πριν από λίγες εβδομάδες, υπήρχαν 1.500 απόπειρες διέλευσης των συνόρων από μετανάστες ημερησίως.

Έπειτα από επικοινωνία με την τουρκική πλευρά, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σημαντικά, δήλωσε ο Κότσεφ.

Ο Κουλέκοφ ανέφερε ότι από την επόμενη χρονιά, η ασφάλεια στα σύνορα θα ενισχυθεί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Επίσης, ένα έργο για την κάλυψη 110 χλμ των συνόρων με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης είναι υπό ανάπτυξη.

Ζελιάσκοφ και Σομπότκα επισκέφθηκαν το συνοριακό σημείο ελέγχου Καπιτάν Αντρέεβο για να παρατηρήσουν σε πραγματικό χρόνο την επεξεργασία των εγγράφων και την εφαρμογή των συνοριακών ελέγχων σε διερχόμενα οχήματα και πρόσωπα.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Η φαρμακευτική Sobi εξαγοράζει τη CTI BioPharma έναντι $1,7 δισ.

admin

Γκουτέρες: Να αναγνωρίσουν όλοι το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αποκτήσει κράτος

admin

Φον ντερ Λάιεν:Το μήνυμά μου είναι να μην αφήσετε άλλους να κάνουν την επιλογή για εσάς

admin

Οι Μολδαβοί προσέρχονται στις κάλπες για τις τοπικές εκλογές εν μέσω καταγγελιών για ανάμιξη της Ρωσίας στην εκλογική διαδικασία

admin

Ιράν: Εκρήξεις σε κεντρικό αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου

admin

Νετανιάχου: Σταθερή, υποσχόμενη η συμμαχία Κύπρου – Ισραήλ

admin

Ο ΟΗΕ καλεί τη Ρωσία “να τερματίσει αμέσως τις επιθέσεις της στην Ουκρανία”

admin

Βουλγαρία: Το χρέος για το 2022 ανέρχεται στο 22,6% του ΑΕΠ

admin

Ο Πούτιν και αρκετοί Αφρικανοί ηγέτες στην παρέλαση του ρωσικού ναυτικού

admin