Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Μπάιντεν, αλλά χωρίς πυραύλους ATACMS

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να παράσχουν στην Ουκρανία “σημαντικά” μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, όχι όμως και τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS που ζητά ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που θα περιλαμβάνει αντιαεροπορικά και άλλα συστήματα για να στηρίξει το Κίεβο ενόψει του σκληρού χειμώνα. Ο Μπάιντεν “αποφάσισε ότι δεν θα παρασχεθούν (πύραυλοι) ATACMS, όμως δεν απέκλεισε αυτήν την πιθανότητα για το μέλλον”, πρόσθεσε.

Ο Σάλιβαν είπε επίσης πως πιστεύει ότι θα υπάρξει ισχυρή διακομματική στήριξη στο Κογκρέσο ώστε να παρασχεθεί στην Ουκρανία η βοήθεια που χρειάζεται η χώρα.

Αναφερόμενος στη διπλωματική κρίση μεταξύ Βαρσοβίας και Κιέβου, τόνισε ότι η Πολωνία εξακολουθεί να στηρίζει την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Η Γερμανία καλεί το Αζερμπαϊτζάν να δεχτεί την είσοδο διεθνών παρατηρητών στο Καραμπάχ

admin

Γαλλία: Συμφωνία γερουσιαστών και βουλευτών για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό

admin

Οι εξαγωγές της Κίνας προς τη Ρωσία συνέχισαν να αυξάνονται τον Απρίλιο – Υποχώρησαν οι εισαγωγές

admin

Μαρόκο: Τέσσερις Γάλλοι σκοτώθηκαν από τον σεισμό

admin

Μνημόνιο Εθνικής Ασφάλειας υπέγραψε η κυβέρνηση των ΗΠΑ που βάζει το Διεθνές Δίκαιο στο επίκεντρο της έγκρισης αμερικανικών αμυντικών εξαγωγών

admin

Σολτς: Παρακολουθούμε με ανησυχία τις ταραχές στη Γαλλία

admin

Μιανμάρ: Τουλάχιστον 41 νεκροί στο κρατίδιο Ραχίν από τον κυκλώνα Μόκα

admin

Κίνα: Τουλάχιστον 10 νεκροί στο δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο στο κεντρικό τμήμα της χώρας

admin

Σ. Ριαμπκόφ: Η Μόσχα διαθέτει τις αμυντικές και τεχνικές δυνατότητες για την εξάλειψη των απειλών ασφάλειας στη Μαύρη Θάλασσα

admin