Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Καταδικάζει την επίθεση στον Τραμπ ο πολιτικός κόσμος των ΗΠΑ

Στην καταδίκη της επίθεσης κατά του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέβησαν εξέχοντα πολιτικά πρόσωπα της χώρας και από τα δύο κόμματα, εκφράζοντας την “ανακούφισή” τους που ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος είναι καλά και ασφαλής.

Μιτς Μακόνελ: Ευτυχώς ο πρώην πρόεδρος Τραμπ είναι καλά

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, ο βετεράνος πολιτικός Μιτς Μακόνελ, τόνισε πως αισθάνεται ευγνωμοσύνη που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι καλά και πρόσθεσε ότι η πολιτική βία δεν έχει καμιά θέση στην αμερικανική πολιτική, αντιδρώντας στην επίθεση εναντίον του υποψηφίου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια.

Μάικ Τζόνσον: Προσεύχομαι για τον πρόεδρο Τραμπ

“Προσεύχομαι για τον πρόεδρο Τραμπ”, ανέφερε μέσω X ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον μετά τα πυρά σε προεκλογική εκδήλωση στην Πενσιλβάνια με στόχο τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Χακίμ Τζέφρις: “Σκέφτομαι τον πρώην πρόεδρο Τραμπ και προσεύχομαι γι’ αυτόν” 

“Σκέφτομαι τον πρώην πρόεδρο Τραμπ και προσεύχομαι γι’ αυτόν”, ανέφερε ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις αντιδρώντας στην επίθεση ενόπλου εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου στην Πενσιλβάνια.

Τσακ Σούμερ: Η πολιτική βία δεν έχει καμία θέση στις ΗΠΑ

“Η πολιτική βία δεν έχει καμιά θέση στις ΗΠΑ”, τόνισε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, αντιδρώντας στην επίθεση ενόπλου εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της χώρας, του Ντόναλντ Τραμπ, λίγη ώρα προτού αρχίσει την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Μπαράκ Ομπάμα: Δεν υπάρχει θέση για πολιτική βία στη δημοκρατία μα    

Ανακουφισμένος δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από το ότι δεν φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του Ντόναλντ Τραμπ κατά την επίθεση ενόπλου σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει θέση για πολιτικά υποκινούμενη βία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Δεν υπάρχει καμιά απολύτως θέση για πολιτική βία στη δημοκρατία μας. Παρότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη, θα πρέπει να είμαστε όλοι ανακουφισμένοι που ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν τραυματίστηκε σοβαρά και να αδράξουμε την ευκαιρία για να δεσμευτούμε εκ νέου στην πολιτισμένη συμπεριφορά και στον σεβασμό της πολιτικής. Η Μισέλ και εγώ του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση”, έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Πούτιν: Οι εκλογές στις περιοχές της Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί από τη Ρωσία σηματοδοτούν την “πλήρη ένταξη” τους

admin

Κίνα: Σειρά φορολογικών κινήτρων για την αγορά κεφαλαίων

admin

Ιταλία: Ψηφίζουν σήμερα οι κάτοικοι 595 δήμων της Ιταλίας, αναμένεται αύξηση της αποχής

admin

Τουρκία: Πέντε μαθήματα από τις προεδρικές εκλογές

admin

Το ουγγρικό κοινοβούλιο θα αποφανθεί τη Δευτέρα για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Με τους επικεφαλής της γαλλικής βιομηχανίας όπλων αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη ο Μακρόν

admin

Γιατί από περιστέρι έγινε γεράκι ο Μακρόν στο ουκρανικό

admin

Επίθεση της Μαρίνα Μπερλουσκόνι στη Μελόνι για τον φόρο-έκπληξη στις τράπεζες – “Είναι δημαγωγία”

admin

Ουκρανία: Δεκατρείς τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στην πόλη Κουράκοβο

admin