Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβουλευτές Βουλγαρίας και Ρουμανίας διαμαρτυρήθηκαν κατά του “αυστριακού μπλόκου στην είσοδο των δύο χωρών στη Σένγκεν”

Δύο ευρωβουλευτές, ένας Βούλγαρος και ένας Ρουμάνος, πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρία μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας στη Βιέννη για να διαμαρτυρηθούν για τη στάση της αυστριακής κυβέρνησης ενάντια στην ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη Ζώνη Σένγκεν. Στη διαμαρτυρία συμμετείχε και ο Αυστριακός πολιτικός Χέλμουτ Μπράντστετερ.

“Η Βουλγαρία και η Ρουμανία δεν μπορούν να μείνουν εκτός Σένγκεν”, δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων (BTA) ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής Ιλχάν Κιουτστούκ, ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον Ρουμάνο ευρωβουλευτή Βλαντ Μπότος στη διαμαρτυρία αυτή.

“Και οι δύο χώρες πληρούν από το 2011 τις προϋποθέσεις για ένταξη, αλλά είναι θύματα της αυστριακής εσωτερικής πολιτικής”, υποστήριξε ο Κιουτστούκ, συμπληρώνοντας:”Προστατεύουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Περισσότερα από 180.000 άτομα που επιθυμούν να περάσουν τα σύνορα της Βουλγαρίας, δηλαδή τα σύνορα της ΕΕ, έχουν σταλεί πίσω. Αυτό κοστίζει ανθρώπινους, οικονομικούς και πολιτικούς πόρους”.

Αυτή είναι η δεύτερη κοινή παρόμοια πρωτοβουλία του Βούλγαρου και του Ρουμάνου ευρωβουλευτή, μετά τη συνέντευξη Τύπου στο συνοριακό πέρασμα Ruse-Giurgiu μεταξύ των χωρών τους στις 23 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Στόλτενμπεργκ: Η ουκρανική αντεπίθεση μπορεί να αναγκάσει τον Πούτιν να διαπραγματευθεί

admin

Grammy Awards 2024: Το ιστορικό ρεκόρ της Taylor Swift – Όλοι οι νικητές

admin

Ουκρανία: Ανακοίνωσε πως κατέστρεψε 18 UAVs της Ρωσίας

admin

Ο Πούτιν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Κίνα τον Μάιο

admin

Οι Μούντζι Μπαουέντι, Λούις Μπρους και Αλεξέι Εκίμοφ βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Χημείας 2023

admin

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν θα μείνει άπραγη σε ταυτόχρονη αύξηση περιθωρίων κέρδους και μισθών

admin

Τζακ Ντόρσι: Η Ινδία, η Τουρκία και η Νιγηρία έχουν απειλήσει στο παρελθόν να κλείσουν το Twitter

admin

Οι ηγέτες της G7 συμφωνούν σε μια νέα πρωτοβουλία για την καταπολέμηση του οικονομικού εξαναγκασμού

admin

Ολλανδία: Ο βασιλιάς ζητάει συγγνώμη για τον ιστορικό ρόλο της χώρας του στο δουλοκτητικό σύστημα

admin