Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Το Ισραήλ καυχιέται ότι σκοτώνει εγκύους λέγοντας “2 νεκροί με 1 πυροβολισμό”

“Δεν θα αφήσουμε το θέμα των πυρηνικών όπλων του Ισραήλ να εκπέσει από την παγκόσμια ατζέντα”, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ισραήλ

Ο Ερντογάν είπε ότι η Δύση προσπαθεί να “δικαιώσει” τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του Ισραήλ στη Γάζα, προσθέτοντας ότι οι δυτικές χώρες είχαν μια “αδελφότητα ψεμάτων” με το Ισραήλ, την οποία χαρακτήρισε “επαίσχυντη”.

“Η ντροπή του Ολοκαυτώματος έχει κυριολεκτικά πάρει ομήρους τους Ευρωπαίους ηγέτες”, είπε. “Εμείς, ως Τουρκία, δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το θέμα των πυρηνικών του Ισραήλ”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

“Το Ισραήλ προσπαθεί να σπάσει την αντίσταση των κατοίκων της Γάζας βομβαρδίζοντας νοσοκομεία στη Γάζα. Μια βαναυσότητα, μια ωμότητα που θυμίζει τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκτίθεται στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Το Ισραήλ καυχιέται ότι σκότωσε εγκύους, λέγοντας “2 νεκροί σε 1 πυροβολισμό”. Αυτό δεν λέγεται πόλεμος, είναι κρατική τρομοκρατία, βαρβαρότητα, ληστεία”, δήλωσε.

Για τη Γάζα είπε: “Υποστηρίζουμε τον λαό της Γάζας με αυτή την κατανόηση. Στείλαμε 11 αεροπλάνα γεμάτα προμήθειες στην Αίγυπτο για να τα παραδώσουμε στους αδελφούς μας από τη Γάζα. Αποστείλαμε συνολικά έως και 800 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή. Διασφαλίζουμε ότι το υλικό βοήθειας παραδίδεται στη Γάζα μέσω της συνοριακής πύλης της Ράφα”.

Τουρκοκύπριοι – Αρμενία

“Βλέπουμε αυτούς που προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή των Τουρκοκυπρίων από τα νόμιμά τους δικαιώματα μέσω εμπάργκο, επιδίδονται σε ΄νέα παιχνίδια στον Καύκασο. Εκμεταλλεύτηκαν και χρησιμοποίησαν τους Αρμένιους. Η Αρμενία πρέπει επίσης να δει αυτήν την αλήθεια τώρα. Καλώ την Αρμενία να πάρει το χέρι της ειρήνης που απλώνει το Αζερμπαϊτζάν”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Εσωτερικά

Στη συνέχεια φυσικά προχώρησε στο να αποκαλέσει 5η φάλαγγα… όποιον επικρίνει την κυβέρνησή του: “Όποιος κατηγορεί την Τουρκία ότι γυρίζει την πλάτη στα προβλήματα των πολιτών της είτε αγνοεί είτε είναι μέλος 5ης φάλαγγας που εργάζεται για λογαριασμό ξένων δυνάμεων. Από εδώ και πέρα ​​θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα αδέρφια μας”.

Τρομοκρατία

“Συνεχίζουμε τον αγώνα μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων και των ομάδων οργανωμένου εγκλήματος. Εξουδετερώσαμε 2 χιλιάδες τρομοκράτες από την αρχή του χρόνου. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί έως ότου ο τελευταίος τρομοκράτης δεν αποτελεί πλέον πηγή απειλής για τη χώρα μας. Καταστρέψαμε τον διάδρομο του τρόμου που ήθελε να δημιουργηθεί στα νότια σύνορά μας. Παρακολουθούμε στενά τις προσπάθειες ενίσχυσης της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε τους ιδιοκτήτες αυτών των άθλιων σχεδίων. Η προειδοποίησή μας ότι μπορεί να έρθουμε ξαφνικά το βράδυ ισχύει σήμερα όπως και χθες”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πέτρος Κράνιας

Related posts

Μέρι Ντέιλι (Fed): Πιθανώς ακόμα δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος

admin

Βατικανό: Στο Πεκίνο ο ειδικός απεσταλμένος του πάπα Φραγκίσκου για την ειρηνική επίλυση στην Ουκρανία

admin

Το Πεντάγωνο δεν θεωρεί πως το Ιράν έχει δώσει εντολή για επιθέσεις στα αμερικανικά στρατεύματα

admin

Η Σαουδική Αραβία τονίζει τη σημασία της συνεργασίας με τον OPEC+

admin

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε περισσότερους από 30 μαχητές στη Χαν Γιούνις

admin

Πάπας Φραγκίσκος για Μεσανατολικό: Λέμε όλοι μας “παύσατε πυρ”

admin

Πρώτες δηλώσεις Σοϊγκού για την ανταρσία Πριγκόζιν: Δεν έχει επηρεαστεί καθόλου η επιχείρηση στην Ουκρανία

admin

Ο δισεκατομμυριούχος Γκαουτάμ Αντάνι θα αναβαθμίσει τη διάσημη παραγκούπολη της Βομβάης

admin

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μαχμούντ Αμπάς και Τζο Μπάιντεν

admin