Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Συνεδριάζει για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της MIG από Πειραιώς

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ), θα συνεδριάσει, στις 17 Ιουλίου 2024 για να εξετάσει, κατόπιν της σχετικής έκθεσης του αρμόδιου Εισηγητή, εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 6 παρ. 4, σε συνδυασμό με τα άρθρα 6 παρ. 1 και 2, του άρθρου 9 παρ. 1, και του άρθρου 38 παρ. 3 του ν. 3959/2011 σχετικά με την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της «ΤΡ-ΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ» επί της «MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ».

Σύμφωνα με την Εισήγηση, προτείνεται να διαπιστωθεί η εκπρόθεσμη γνωστοποίηση και η πρόωρη πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την «ΤΡ-ΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ» επί της «MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (και την οποία εξαγορά η ΕΑ ενέκρινε με την υπ. αριθ. 815/2023 Απόφαση της) , κατά παράβαση των άρθρων 6 παρ. 1 και 9 παρ. 1 του Ν. 3959/2011.

Επίσης προτείνεται να επιβληθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, ως την υπόχρεη εταιρεία σε γνωστοποίηση, πρόστιμο, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 6 παρ. 4 και το άρθρο 9 παρ. 1 του Ν. 3959/2011 ενώ τέλος δεν διαπιστώνεται η παροχή ανακριβών ή ελλιπών ή παραπλανητικών πληροφοριών.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την ΕΑ, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας, τις απόψεις της Τράπεζας Πειραιώς και τις απόψεις τυχόν τρίτων μερών.

Related posts

ΕΤΕπ: Κονδύλι €14 εκατ. για την OneDealer Ελλάδας

admin

Πώς «χρύσωσε» με 238 εκατ. ευρώ τις Fairfax-OMERS η Eurolife

admin

Εως Τρίτη οι αιτήσεις για τη δράση εταιρικής επιτάχυνσης OK!Thess

admin

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Συμμετοχή στο ερευνητικό έργο iAMP-Hydro

admin

Intracom Defence: Σύμβαση με το ΝΑΤΟ για αναβάθμιση των ελληνικών Patriot

admin

Πού και πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα IKEA και Jumbo

admin

Τριπλή βράβευση της ElvalHalcor στα «Made in Greece Awards 2022»

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Προτεραιότητα οι αποζημιώσεις, διευκολύνσεις στους πληγέντες

admin

IPO με δύο αστερίσκους μέσα στον Οκτώβριο για την Trade Estates

admin