Image default
ΚΟΣΜΟΣ

“Εξαιρετικά ανήσυχες” οι ΗΠΑ για τα στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας γύρω από την Ταϊβάν

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε το Σάββατο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν “βαθιά” για τις στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας στα Στενά της Ταϊβάν και γύρω από την Ταϊβάν και προέτρεψε σθεναρά το Πεκίνο να ενεργήσει με αυτοσυγκράτηση.

“Η χρήση μιας φυσιολογικής, δημοκρατικής μεταβίβασης της εξουσίας στην Ταϊβάν ως δικαιολογίας για στρατιωτικές προκλήσεις ενέχει τον κίνδυνο κλιμάκωσης και διαβρώνει τους μακροχρόνιους κανόνες που για δεκαετίες διατήρησαν την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Στενά της Ταϊβάν”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το Υπουργείο εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση αφότου η Κίνα τερμάτισε δύο ημέρες στρατιωτικών γυμνασίων γύρω από την Ταϊβάν, στα οποία προσομοίωσε επιθέσεις με βομβαρδιστικά και διατάξεις επιβίβασης σε πλοία, ασκήσεις που η Ταϊβάν καταδίκασε ως “κατάφωρη πρόκληση” το Σάββατο.

Η Κίνα, η οποία θεωρεί την έχουσα δημοκρατικό πολίτευμα Ταϊβάν ως δικό της έδαφος, ξεκίνησε τις ασκήσεις “Joint Sword – 2024A” τρεις ημέρες αφότου ο Λάι Τσινγκ-τε ανέλαβε πρόεδρος της Ταϊβάν. Το Πεκίνο αποκαλεί τον νέο πρόεδρο της νήσου “αποσχιστή”.

Το Πεκίνο ανέφερε ότι οι ασκήσεις ήταν “τιμωρία” για την ομιλία του Λάι κατά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του τη Δευτέρα, στην οποία ανέφερε ότι οι δύο πλευρές των Στενών της Ταϊβάν “δεν είναι υποταγμένες η μία στην άλλη”, αποστροφή την οποία η Κίνα θεώρησε ως δήλωση ότι πρόκειται για δύο χωριστές χώρες.

Related posts

Τέλος η Golden Visa στην Ισπανία

admin

Τραμπ: Οι φορολογικές περικοπές θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν ένα 10% στους δασμούς

admin

Στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Μπάιντεν για τη συνάντηση με τον Σούνακ

admin

Ματαρέλα: Μόνη λύση στο Μεσανατολικό είναι εκείνη που προβλέπει δύο λαούς και δύο κράτη

admin

Γιούλια Ναβάλναγια: Ο Πούτιν δεν θα μείνει ατιμώρητος για τον θάνατο του συζύγου μου

admin

FBI: Η επίθεση της Χαμάς θα προξενήσει τη μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή στις ΗΠΑ από εποχής ISIS

admin

Γκαμπόν: Ο γαλλικός όμιλος Eramet επανεκκινεί τις εξορύξεις από την Πέμπτη

admin

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Διακόπηκαν οι απομακρύνσεις ξένων πολιτών και τραυματιών προς την Αίγυπτο

admin

Ταϊβάν: Η Κίνα ενισχύει στη στρατιωτική της δύναμη ενόψει εκλογών

admin