Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκλεισε η εξαγορά του Smart Park από την Trade Estates

Εκλεισε η συμφωνία για την πώληση του Smart Park από την Reds στην Trade Estates του ομίλου Fourlis, ολοκληρώνοντας έτσι μια εκκρεμότητα πριν μπει η τελευταία στο χρηματιστήριο.

Η ανακοίνωση

Η  «REDS Α.Ε.», ενημερώνει ότι σε συνέχεια της από 5.9.2023 σχετικής ανακοίνωσης της Εταιρείας, υπεγράφη σήμερα συμφωνία με την εταιρεία TRADE ESTATES ΑΕΕΑΠ του Oμίλου Fourlis, για την πώληση στην τελευταία του συνόλου των μετοχών της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας ΓΥΑΛΟΥ ΑΕ, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της, διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται το εμπορικό πάρκο Smart Park.

Η συναλλαγή υπόκειται στην εκπλήρωση συνήθων όρων και προϋποθέσεων και τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 15.12.2023.

Η αξία του ακινήτου έχει συμφωνηθεί σε €110 εκ., ενώ μετά τις αναπροσαρμογές με βάση την καθαρή δανειακή θέση της ΓΥΑΛΟΥ ΑΕ, καθώς και τα λοιπά στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της εταιρείας με ημερομηνία αναφοράς την 31.8.2023, το κατ’ αρχήν καθαρό τίμημα που θα εισπράξει η REDS είναι €93 εκ.

Το ακριβές ποσόν του τιμήματος θα οριστικοποιηθεί κατά την ημερομηνία κλεισίματος της συναλλαγής. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγή αυτής, ο Όμιλος REDS AE ισχυροποιεί περαιτέρω τη ρευστότητά του και κατά συνέπεια τη δυνατότητά του να χρηματοδοτήσει τα επερχόμενα επενδυτικά σχέδιά του.

Related posts

Σε προχωρημένες συζητήσεις εξαγοράς ΔΕΛΤΑ με ΕΨΑ

admin

ΔΕΗ: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για εξαγορά της Enel Romania

admin

Εκπτωση 20% για κρατήσεις σε Ευρώπη και Β. Αφρική από την Accor

admin

Στα 21,8 εκατ. οι ανοικτοί λογαριασμοί της Nestle με το Ελληνικό Δημόσιο

admin

Ενέργεια: Αυξημένο το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ τον Δεκέμβρη

admin

Aegean: Αυτοπεριορισμός στο μέρισμα για τη χρήση 2021

admin

Εθελοντικός καθαρισμός του Υμηττού από την Nova

admin

Bayer Ελλάς: Ποιες ομάδες συμμετέχουν στον νέο κύκλο του Level-up|G4A

admin

Η Zara καλύπτει φέτος τις απώλειες της πανδημίας

admin