Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Θετική η ακρόαση της Βουλγάρας υποψήφιας Επιτρόπου Ιλιάνα Ιβάνοβα

Η Επίτροπος της Βουλγαρίας Ιλιάνα Ιβάνοβα έδωσε εξαιρετικές απαντήσεις κατά την κοινή ακρόαση ενώπιον δύο επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σαμπίνε Βερχέγιεν. “Έχουμε εντυπωσιαστεί από το πόσο πολύ και πόσο ενδελεχώς είχε προετοιμαστεί. Απάντησε στις ερωτήσεις με επαρκή και άριστο τρόπο”, δήλωσε η Βερχέγιεν.

Η Βερχέγιεν δήλωσε ότι οι ευρωβουλευτές “έζησαν σήμερα μια εξαιρετική ακρόαση”.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κριστιάν Μπουσόι πρόσθεσε ότι εκτιμά ιδιαίτερα την αυτοπεποίθηση της Ιβάνοβα, την ισχυρή ηγετική της ικανότητα, την καλή γνώση του χαρτοφυλακίου και τα πολύ καλά προσόντα της στην επικοινωνία. “Έχω πολύ καλές προσδοκίες για τη συνάντηση με τους συντονιστές των δύο επιτροπών. Είμαι βέβαιος ότι η Ιβάνοβα θα είναι μια εξαιρετική επίτροπος”, πρόσθεσε.

Η προκαταρκτική αξιολόγηση της σημερινής ακρόασης δόθηκε σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. Η τελική αξιολόγηση της Διάσκεψης των Προέδρων αναμένεται να ανακοινωθεί το βράδυ της Τετάρτης. Εάν η αξιολόγηση είναι θετική, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει την προσεχή εβδομάδα στο Στρασβούργο για τον διορισμό της Ιβάνοβα ως Επιτρόπου Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας της ΕΕ μέχρι τη λήξη της θητείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό την προεδρία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν το επόμενο φθινόπωρο.

Η Ιβάνοβα ευχαρίστησε για την ευκαιρία που της δόθηκε να συζητήσει με τους ευρωβουλευτές τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η έρευνα, η καινοτομία, η εκπαίδευση, η νεολαία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Επίσης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αν ο διορισμός της επικυρωθεί, θα εργαστεί ακατάπαυστα κατά τη διάρκεια του σύντομου χρόνου που απομένει από την παρούσα θητεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να συμβάλει όσο το δυνατό περισσότερο στην επίτευξη των στόχων που έχουν καθοριστεί.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

ΔΟΑΕ: Ενέκρινε το σχέδιο της Ιαπωνίας για απόρριψη στον ωκεανό επεξεργασμένων ραδιενεργών υδάτων

admin

ΥΠΕΞ Κίνας: Η Ευρώπη δεν θα πρέπει να απομακρυνθεί από την Κίνα

admin

Δήμαρχος Μόσχας: Απετράπη επίθεση της Ουκρανίας με μη επανδρωμένο αεροσκάφος

admin

Ουκρανία: Eνισχύει τα στρατεύματά στην Αβντίιβκα

admin

ntv: Ο Σολτς θα επισκεφθεί αύριο το Ισραήλ

admin

Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι μπορεί να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο τις αμέσως επόμενες ημέρες

admin

Ο Ζελένσκι μιλά για τον εκτοπισμό παιδιών από την Ουκρανία, κατηγορεί τη Ρωσία για “γενοκτονία”

admin

Έξι τραυματίες από πυρά σε δρόμο κοντά στην Ιερουσαλήμ

admin

Γκουτέρες (OHE): Ανησυχώ για τις πληροφορίες ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στις επιθέσεις στη Γάζα

admin