Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Δικηγόρος Bernard Arnault: Η συναλλαγή που διερευνάται πραγματοποιήθηκε με πλήρη σεβασμό στο νόμο

Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη της LVMH Bernard Arnault, δήλωσε σήμερα ότι η συναλλαγή που διερευνάται στη Γαλλία και στην οποία εμπλέκεται ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της εταιρείας πραγματοποιήθηκε με πλήρη σεβασμό στο νόμο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters.

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε χθες Παρασκευή ότι ερευνά οικονομικές συναλλαγές στις οποίες εμπλέκονται ο Arnault και ο Ρώσος επιχειρηματίας Nikolai Sarkisov.

Ειδικότερα, επιβεβαίωσε την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας, η οποία στη Γαλλία δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη αδίκημα από τους εμπλεκόμενους, για τους οποίους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

Η εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη τη μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών Tracfin του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Sarkisov είχε αποκτήσει ακίνητα σε πολυτελές θέρετρο των Άλπεων μέσω μιας σύνθετης συναλλαγής την οποία δανειοδότησε ο Αρνό, μέσω μιας από τις εταιρείες του.

Η Tracfin αύξησε πέρυσι τον έλεγχο των χρηματοοικονομικών πράξεων στις οποίες εμπλέκονται Ρώσοι επενδυτές μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αξιωματούχος της Tracfin δήλωσε στη Le Monde ότι οι συναλλαγές στις οποίες εμπλέκονται ο Arnault και ο Sarkisov, οι οποίοι ενεργούσαν μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου νομικών οντοτήτων, θα μπορούσαν να αποσκοπούν στην απόκρυψη της προέλευσης των κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν.

Η Le Monde ανέφερε ότι η έρευνα επικεντρώθηκε στην αγορά περισσότερων από 12 διαμερισμάτων στο χιονοδρομικό θέρετρο Courchevel, όπου ο Όμιλος LVMH του Arnault είναι ιδιοκτήτης πολλών ακινήτων.

Related posts

Έλον Μασκ: Ολοένα και πιο κοντά στην έλευση της Starlink στην Ινδία

admin

Μεντβέντεφ για επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας: Οι “τρομοκράτες” ηγέτες πρέπει να καταστραφούν

admin

Διευκρινιστική δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τις βίζες σε ελληνικά νησιά

admin

BYD: Το πιο κερδοφόρο τρίμηνο στην ιστορία της ανακοίνωσε η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων

admin

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: H Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για την Ευρώπη

admin

Έξι οι νεκροί από το ναυάγιο σκάφους μεταναστών στη Μάγχη

admin

Ερντογάν: Περιμένουμε την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου για τα F-16

admin

Ιταλία: Πυρκαγιές σε πολλά σημεία της Σικελίας

admin

Η ΕΕ σταματά την οικονομική στήριξη του Νίγηρα λόγω του πραξικοπήματος

admin