Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γκαλάντ: “Η Χαμάς χειραγωγεί ψυχολογικά τους Ισραηλινούς με το θέμα των ομήρων”

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κατηγόρησε σήμερα τη Χαμάς για “ψυχολογική χειραγώγηση” των Ισραηλινών πολιτών, εκμεταλλευόμενη τους ομήρους που κρατά και για τους οποίους δηλώνει ότι είναι έτοιμη να τους απελευθερώσει, εφόσον αποφυλακιστούν όλοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι.

“Οι ιστορίες που λέει η Χαμάς αποτελούν μέρος της ψυχολογικής χειραγώγησής της και αυτό ασκεί μεγάλη πίεση σε όλο το έθνος. Η Χαμάς χρησιμοποιεί κυνικά τους αγαπημένους μας, καταλαβαίνει την οδύνη και την πίεση που προκαλείται”, είπε ο Γιοάβ Γκαλάντ στη συνάντηση που είχε με τους συγγενείς των ομήρων.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, περίπου 230 άνθρωποι απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Ο επικεφαλής της παλαιστινιακής οργάνωσης στη Γάζα, ο Γιαχία Σινουάρ, δήλωσε το Σάββατο “έτοιμος” να προχωρήσει στην ανταλλαγή των ομήρων με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ. Μια οργάνωση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα αυτών των κρατουμένων υπολογίζει ότι 5.200 Παλαιστίνιοι βρίσκονται σήμερα σε ισραηλινές φυλακές και οι 559 από αυτούς εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

“Οι ενέργειές μας επί του πεδίου αποτελούν μέρος της προσπάθειάς μας για την επιστροφή των ομήρων. Αν η Χαμάς δεν αισθανθεί τη στρατιωτική πίεση, τίποτα δεν θα γίνει. Επιδιώκει την κατάρρευση της ισραηλινής κοινωνίας και χρησιμοποιεί τους ομήρους με βάναυσο τρόπο”, πρόσθεσε ο Γκαλάντ.

Related posts

Νίγηρας: Η χούντα φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια της Wagner μπροστά σε μια στρατιωτική επέμβαση της ECOWAS

admin

Ρωσία: Οι κάτοικοι του Μπέλγκοροντ κλήθηκαν να ασφαλίσουν τα παράθυρα τους για να προστατευθούν από ουκρανικά πλήγματα

admin

“Άσκηση” της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, εκτοξεύθηκαν πύραυλοι κρουζ

admin

Λετονία: Παραιτείται ο πρωθυπουργός Κρ. Κάρινς

admin

Ρωσία: Δεν εξετάζουμε να δεσμεύσουμε άλλα περιουσιακά στοιχεία ξένων εταιρειών

admin

Η Air France ξεκινά και πάλι πτήσεις προς το Ισραήλ

admin

Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό στον καταυλισμό Νουσεϊράτ

admin

Βρετανία: Προς ιστορική συντριβή οδεύουν οι Συντηρητικοί -Έρχονται ριζικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό

admin

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν λέει στους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να συντρίψουν τον εχθρό

admin