Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το υπουργείο Άμυνας ξεκινά έρευνα για διαρροή απόρρητης συνομιλίας στρατιωτικών στη Ρωσία

Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας ξεκίνησε έρευνα για διαρροή απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών μετά από δημοσίευμα σε ρωσικό μέσο ενημέρωσης μιας συνομιλίας μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας σχετικά με την πιθανή ανάπτυξη πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στρατιωτικής Αντικατασκοπείας θα διεξαγάγει έρευνα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας σε γραπτή απάντηση στο Bloomberg News. Δεν σχολίασε περαιτέρω την ακριβή ώρα και το περιεχόμενο των συνομιλιών που υποκλάπησαν. 

Ιδιαίτερα ενοχλητικό περιστατικό

Για τον γερμανικό στρατό η συγκεκριμένη υποκλοπή αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό περιστατικό, καθώς μάλιστα υπάρχουν συζητήσεις εδώ και καιρό για τις επείγουσες ανάγκες εκσυγχρονισμού του. 

Η έρευνα του υπουργείου Άμυνας ξεκινά μετά από δημοσίευμα του Der Spiegel το οποίο ανέφερε ότι η πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης Russia Today έλαβε μια ηχογραφημένο συνομιλία διάρκειας 30 λεπτών μεταξύ του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Ίνγκο Γκέρχαρτς και αρκετών υψηλόβαθμων αξιωματικών, στην οποία συζητούσαν πιθανή παράδοση των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στο Κίεβο.

Μεταξύ άλλων, οι αξιωματούχοι συζήτησαν πώς ο γερμανικός στρατός θα μπορούσε να βοηθήσει στην εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων και στον προγραμματισμό των οπλικών συστημάτων.

Ο Σολτς απέκλειε την παράδοση πυραύλων Taurus στην Ουκρανία

Το Der Spiegel και το γερμανικό πρακτορείο Τύπου DPA ανέφεραν σε ξεχωριστά τους δημοσιεύματα ότι η ηχογράφηση έχει κριθεί αυθεντική. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, για τη συνομιλία  χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα Webex.

Σε απάντηση, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της Γερμανίας, το CDU/CSU, κάλεσε την κυβέρνηση στο Βερολίνο να αυστηροποιήσει τους κανονισμούς για την εσωτερική στρατιωτική επικοινωνία.

“Κάθε επικοινωνία πρέπει να προστατεύεται στο μέγιστο”, είπε ο Johann Wadephul, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU/CSU, στο RedaktionsNetzwerk Deutschland.

Σε μια σειρά δημόσιων δηλώσεων, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει επανειλημμένα αποκλείσει την παράδοση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Βατικανό, ο Γερμανός καγκελάριος υποσχέθηκε επίσης ότι θα δοθούν διευκρινίσεις και χαρακτήρισε τη διαρροή ως “πολύ σοβαρή υπόθεση”.

Related posts

ΗΠΑ: Υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της Βουλής ο Στιβ Σκάλις

admin

ΗΠΑ: Πρώην πληροφοριοδότης του FBI διέδιδε ρωσικές ψευδείς ειδήσεις για τους Μπάιντεν, σύμφωνα με την εισαγγελία

admin

Ο Πούτιν επισκέφθηκε στρατιωτικό νοσοκομείο και παρασημοφόρησε τραυματίες από το μέτωπο της Ουκρανίας

admin

Κίνα: Καταδικάζει το πλήγμα στο νοσοκομείο στη Γάζα – Το αποκαλεί “επίθεση”, χωρίς να επιρρίπτει ρητά ευθύνες

admin

Κωνσταντινούπολη: Aπαγορεύει το κάπνισμα ναργιλέ σε δημόσιους χώρους

admin

Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 2.000 οι νεκροί από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ

admin

Ιταλικό πολεμικό πλοίο κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ερυθρά Θάλασσα

admin

Οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων προτίθενται να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις για να επιταχύνουν την ένταξή τους στην ΕΕ

admin

Ρουμανία: Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 10%

admin