Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Εξετάζει το ενδεχόμενο επαναπατρισμού Γερμανών από το Ισραήλ με ειδικές πτήσεις

Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επαναπατρισμού Γερμανών πολιτών από το Ισραήλ με ειδικές πτήσεις, λόγω της στρατιωτικής σύγκρουσης στην περιοχή.

“Πιέζουμε πολύ τις αεροπορικές εταιρίες”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, πληροφορία που επιβεβαιώθηκε και από τις εταιρίες Lufthansa και Condor. Όπως πολλές αεροπορικές εταιρίες, η Lufthansa έχει αναστείλει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ έως και το Σάββατο, λόγω της επικίνδυνης κατάστασης ασφαλείας στο Ισραήλ, ενώ η Condor δεν είχε δρομολόγια για Ισραήλ.

Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες επαναπατρίζουν πολίτες τους από το Ισραήλ. Η εταιρία Swiss ανακοίνωσε ότι, μετά την έκτακτη σημερινή πτήση της, σχεδιάζει μία ακόμη για αύριο. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα ειδική τηλεφωνική γραμμή για κρατήσεις. Σύμφωνα με την ελβετική κυβέρνηση, περίπου 28.000 Ελβετοί βρίσκονται στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Η Αυστρία από την πλευρά της ετοιμάζεται να εκκενώσει τους πολίτες της, με στρατιωτικό αεροσκάφος Hercules το οποίο θα πραγματοποιήσει από αύριο και για πέντε ημέρες ειδικές πτήσεις από το Ισραήλ προς την Κύπρο. Μέχρι τώρα 200 Αυστριακοί έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα. Αντίστοιχες πτήσεις έχουν οργανώσει η Ουγγαρία, η Πορτογαλία και η Ισλανδία.

Εν τω μεταξύ η ισραηλινή El Al συνεχίζει να πυκνώνει τα δρομολόγιά της, για να μεταφέρει Ισραηλινούς στην πατρίδα τους, καθώς η κυβέρνηση κάλεσε 300.000 εφέδρους σε επιστράτευση.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕα

Related posts

Βατικανό: “Η παρένθετη μητρότητα πρέπει να μετατραπεί σε οικουμενικό αδίκημα”, λέει η Αγία Έδρα

admin

Σ.Κυριακίδου: Σημαντική η έγκριση του πρώτου εμβόλιου για την προστασία των βρεφών από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό

admin

Χεζμπολάχ: “Ημέρα άνευ προηγουμένου οργής” κατά του Ισραήλ η επίσκεψη Μπάιντεν

admin

Η Νότια Αφρική χαιρέτισε το αίτημα του εισαγγελέα του ΔΠΔ για εντάλματα σύλληψης σε βάρος ηγετών του Ισραήλ και της Χαμάς

admin

Ισραήλ: Οι αρχές επέλεξαν τον πρώην πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αχαρόν Μπάρακ για να συμμετάσχει στην επιτροπή του Διεθνούς Δικαστηρίου

admin

Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς – Συνομιλίες με τους διαμεσολαβητές για κατάπαυση του πυρός

admin

Μ. Βρετανία: 14 μονάδες μπροστά οι Εργατικοί σε δημοσκόπηση

admin

Ρωσία: Ο απευθείας δίαυλος μεταξύ της αγροτικής τράπεζας και της JPMorgan έκλεισε στις 2 Αυγούστου

admin

Λιβύη: Ο ΟΗΕ καταγγέλλει “απαγωγές” πολιτών και προσωπικοτήτων

admin