Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Μέσα στη Ράφα τα ισραηλινά τανκς – Αεροπορικές επιδρομές σε όλη τη Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν ασταμάτητα αρκετές περιοχές σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας σήμερα Σάββατο, με τα τεθωρακισμένα τους να προχωρούν βαθύτερα στη δυτική και βόρεια Ράφα.

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 37 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Μοχάμαντ Αμπού Τζάσερ, η σύζυγός του και τα δύο παιδιά του, σε ισραηλινό χτύπημα στο σπίτι τους στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε μια ιατρική πηγή. 

Το κυβερνητικό γραφείο των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Γάζας που διευθύνεται από τη Χαμάς ανέφερε ότι ο θάνατος του Αμπού Τζάσερ ανέβασε σε 161 τον αριθμό των παλαιστίνιων δημοσιογράφων που βρήκαν το θάνατο αό ισραηλινά πυρά στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές στη Γάζα έχουν καταστραφεί επίσης τις τελευταίες ώρες πολλά σπίτια. 

Στον καταυλισμό αλ Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σε μια αεροπορική επιδρομή σε πολυώροφο κτίριο, τραυματίστηκαν αρκετοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων δύο ντόπιων δημοσιογράφων, δήλωσαν τα σωστικά συνεργεία.

Στη Ράφα, όπου το Ισραήλ είπε ότι στόχευε να διαλύσει τα τελευταία τάγματα της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι τανκς προχώρησαν βαθύτερα στις βόρειες περιοχές της πόλης και πήραν τον έλεγχο ενός λόφου στα δυτικά, εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων με μαχητές της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του συνέχισαν τις επιχειρήσεις στη Ράφα, εξαλείφοντας πολλούς ενόπλους της Χαμάς στην περιοχή Τελ Αλ-Σουλτάν στη δυτική πλευρά της πόλης. 

Στην Κεντρική Γάζα, ο στρατός είπε ότι πραγματοποίησε επιδρομές σε στρατιωτικές υποδομές.

Ο στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι έπληξε μια δομή που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι μαχητές στο Ντέιρ αλ Μπαλά στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας ότι ένοπλοι δρούσαν από μια περιοχή χαρακτηρισμένη ως ανθρωπιστική ζώνη και κατηγόρησε τους μαχητές της Γάζας ότι εκμεταλλεύονται τη δομή και τον άμαχο πληθυσμό για στρατιωτικούς σκοπούς. 

Η τελευταία προσπάθεια κατάπαυσης του πυρός υπό την ηγεσία του Κατάρ και της Αιγύπτου και την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αποτύχει μέχρι στιγμής λόγω διαφωνιών ανάμεσα στη Χαμάς και το ισραήλ. 





Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα έναν νέο απολογισμό 38.919 θανάτων Παλαιστινίων στον θύλακα αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος με το Ισραήλ, που διανύει τον δέκατο μήνα.

Τουλάχιστον 71 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο, προσθέτοντας πως 89.622 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί στη Λωρίδα της Γάζας αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου.


 

Related posts

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί στα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας σε επίθεση με drone – Ο Μπάιντεν απειλεί με αντίποινα

admin

Η φαρμακευτική Sobi εξαγοράζει τη CTI BioPharma έναντι $1,7 δισ.

admin

Σε νέα καθυστέρηση οδηγεί η Τουρκία την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Huawei: Άλμα 144% στα καθαρά κέρδη το 2023

admin

KPMG: H εποχή της ευημερίας πρόκειται να συνεχιστεί για τα Family Offices παρά την οικονομική επιβράδυνση

admin

Βόρεια Μακεδονία: Εκτός κυβέρνησης δύο υπουργοί ενός συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος

admin

Γερμανική “υπενθύμιση”: Η Τουρκία δεν έχει κάνει κανένα βήμα για την ένταξή της στην ΕΕ

admin

“Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη”, δηλώνει ο πρωθυπουργός Νετανιάχου σε Ισραηλινούς στρατιώτες

admin

Νετανιάχου: Σκάνδαλο ιστορικής κλίμακας ενδεχόμενη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από το ΔΠΔ

admin