Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πρώην υπάλληλος fast-food καταδικάστηκε σε φυλάκιση για ξέπλυμα bitcoin σε απάτη 5,6 δισ. δολ.

Μια γυναίκα καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών και οκτώ μηνών για ξέπλυμα τεράστιων ποσοτήτων Bitcoin που συνδέονται με φερόμενη ως επενδυτική απάτη 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα.

Η Jian Wen, πρώην εργαζόμενη στο fast food που άλλαξε τη ζωή της σε έναν πολυτελή τρόπο ζωής, κρίθηκε ένοχη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αφορούσε περίπου 150 Bitcoin για μια Κινέζα μεταξύ 2017 και 2022. Στην ευρύτερη επιχείρηση, η αστυνομία κατέσχεσε πάνω από 61.000 Bitcoin, αξίας άνω των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Αυτό ήταν ένα αδίκημα που ήταν περίπλοκο και περιελάμβανε σημαντικό σχεδιασμό”, είπε η δικαστής Sally-Ann Hales την Παρασκευή, καθώς εξέδωσε την ποινή. “Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι γνωρίζατε με τι είχατε να κάνετε”.

Η Wen, η οποία έχει βρετανική και κινεζική υπηκοότητα, αρνήθηκε σθεναρά όλες τις κατηγορίες εναντίον της και άσκησε έφεση κατά της καταδίκης της. Είπε ότι ήταν θύμα και ακολούθησε μόνο οδηγίες από μια γυναίκα που περιγράφεται ως “εγκέφαλος” από τους δικηγόρους της. Η Wen δεν ήξερε ότι τα χρήματα αποκτήθηκαν με απάτη, είπε ο δικηγόρος της. Δεν κατηγορήθηκε για κανέναν ρόλο στην φερόμενη ως απάτη στην Κίνα.

Αντίθετα, “εξαπατήθηκε και χρησιμοποιήθηκε” και “λυπάται πικρά για την εμπλοκή της” με τον φερόμενο εγκέφαλο, είπε ο δικηγόρος της, Μαρκ Χάρις, κατά την ακρόαση της Παρασκευής. 

Η εισαγγελία επέμεινε ότι η Wen καθοδηγείτο από την απληστία και τα οικονομικά οφέλη και ότι ήταν η υπεύθυνος λήψης αποφάσεων για το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων που βρισκόταν στον έλεγχό της.

Τον Μάρτιο, το δικαστήριο έκρινε την Wen ένοχη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αφού η εισαγγελική αρχή έδειξε χιλιάδες αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων WhatsApp μεταξύ της Wen και του φερόμενου εγκεφάλου σε μια δίκη σχεδόν δύο μηνών. 

Η δίκη ανέδειξε επίσης τον ρόλο μιας σειράς διαμεσολαβητών και επαγγελματιών στο Λονδίνο και το Ντουμπάι που βοήθησαν τις δύο γυναίκες να ξεπλύνουν τα Bitcoin και να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και το Ντουμπάι.

Η Wen, 42 ετών, μετέβη από μια ζωή στο υπόγειο ενός κινεζικού ταχυφαγείου στο ανατολικό Λονδίνο όπου εργαζόταν, σε μια έπαυλη έξι υπνοδωματίων σε ένα καταπράσινο προάστιο, ξοδεύοντας χιλιάδες στερλίνες σε πολυτελή ψώνια στα Harrods αφού άρχισε να εργάζεται για την εγκέφαλο της απάντης.

Related posts

Τουρκία: Το κόμμα της Χεζμπολάχ θεωρεί νόμιμο το μακελειό της Χαμάς και ζητά “άρση αναγνώρισης του Ισραήλ”

admin

Ο Ντόναλντ Τραμπ μάζεψε 50 εκατ. δολάρια σε μια βραδιά

admin

Tο NATO ανακοίνωσε την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων στο Κόσοβο

admin

Ο Ερντογάν εξακολουθεί να ελπίζει σε επίσκεψη του Πούτιν τον Αύγουστο

admin

Ισραήλ – Λίβανος: Ανταπόδοση πυρών από τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στη συνοριακή γραμμή

admin

Δύο Ιρανοί που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης συνελήφθησαν στην Κύπρο για σχέδιο στοχοποίησης Ισραηλινών

admin

Η Χαμάς θα παραμείνει στη Γάζα και δεν θα δεχτεί “κυβέρνηση του Βισύ”, δήλωσε ο ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης στον Λίβανο

admin

Ο Τζάστιν Τριντό παρατείνει τη διαμονή του στην Ινδία εξαιτίας βλάβης στο αεροσκάφος του

admin

Wynn Resorts: Άλμα μεγεθών στο β’ τρίμηνο χάρη σε Μακάο και Βόρεια Αμερική

admin