Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: «Δεν θα κυρώσουμε τις συμφωνίες»

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή οι συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία, που προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, με την πρόεδρο της χώρα να χρησιμοποιεί επιδεικτικά τον όρο «Μακεδονία», παραβλέποντας τη Συμφωνία των Πρεσπών και προκαλώντας τις αντιδράσεις της Ελλάδας και της ΕΕ, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας.

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι είναι μια κακή και δεσμευτική συμφωνία και είχαμε προβλέψει αυτές τις εξελίξεις» είπε ο Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με τη γειτονική χώρα και τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από την νεοεκλεγείσα πρόεδρο Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα – Ντάβκοβα.

«Πυρά» κατά ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν την κυρώνουμε εδώ και πέντε χρόνια και δεν θα την φέρουμε προς κύρωση, γιατί είναι κατασκευαστικά προβληματική και έχει ελαττώματα» συμπλήρωσε όταν ρωτήθηκε αν η στάση της Νέας Δημοκρατίας σχετίζεται με τις προσεχείς ευρωεκλογές.

«Τώρα που αμφισβητείται η συμφωνία, η αντιπολίτευση ζητάει να την φέρουμε προς κύρωση. Όχι, δεν θα απεμπολήσουμε και τον μοναδικό μοχλό πίεσης» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Related posts

Τεμπονέρας: Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Οι τρεις «μαύρες τρύπες» που μουντζουρώνουν το κυβερνητικό προφίλ

admin

Κεχαγιά: Εάν δεν αποπεμφθεί ο Κυριαζίδης σήμερα ο Μητσοτάκης συμμερίζεται τις ομοφοβικές του απόψεις

admin

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ελπίζω ο Ισίδωρος Ντογιάκος να επανεξετάσει την γνωμοδότηση για την ΑΔΑΕ

admin

Tι φέρνει η αναδόμηση στο Μαξίμου

admin

«Καλάθι Θεσσαλίας» και «νέο» κράτος στη ΔΕΘ – Οι εξηγήσεις του Μητσοτάκη και οι αγωνίες

admin

Εθνικό Θέατρο: Η κυβέρνηση να επανεξετάσει το Προεδρικό Διάταγμα

admin

Ανάδειξη των κρίσιμων διλημμάτων

admin

Συλλυπητήρια του ΥΠΕΞ για τα θύματα του μακελειού στο Μαυροβούνιο

admin