Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Βιλερουά (ΕΚΤ): Στο 4% τα επιτόκια για όσο χρειαστεί

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια στο 4% για όσο διάστημα χρειαστεί για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, δηλώνοντας ότι δεν είναι υπέρ μελλοντικών αυξήσεων σε αυτό το στάδιο.

«Βλέποντας τη σημερινή κατάσταση, πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα καλό επίπεδο και αποκλείοντας εκπλήξεις – είμαστε ρεαλιστές, εξετάζουμε πώς εξελίσσεται ο πληθωρισμός – είναι πιο σημαντικό τώρα να είμαστε υπομονετικοί, να είμαστε επίμονοι», είπε στο BFM TV. «Έχουμε τη σωστή δόση, αλλά πρέπει να πάρουμε το φάρμακο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και θα δούμε την επιβράδυνση του πληθωρισμού».

Τα σχόλια έρχονται αφότου η ΕΚΤ αύξησε το κόστος δανεισμού την περασμένη εβδομάδα για 10η διαδοχική συνεδρίαση – παρά τις πιέσεις από πιο επιφυλακτικούς αξιωματούχους. Η Πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι δεν μπορεί να πει αν αυτό θα είναι το peak, ενώ επιθετικοί συνάδελφοι της από τότε τόνισαν ότι μπορεί να μην είναι η τελευταία αύξηση.

«Είμαστε πολύ πραγματιστές: Εξετάζουμε πώς εξελίσσεται η ασθένεια, ο πληθωρισμός. Υπάρχουν τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια, αλλά καθώς η ασθένεια υποχωρεί, και μια μέρα εξαφανίζεται, δηλαδή επιστρέφουμε στο 2%, θα σταματήσουμε να παίρνουμε το φάρμακο και σε εκείνο το σημείο τα επιτόκια της ΕΚΤ μπορούν να υποχωρήσουν ξανά. Δεν είμαστε ακόμη εκεί. Είναι σημαντικό να είσαι υπομονετικός».

Related posts

Εurobank: Ανακτήθηκαν οι απώλειες της πανδημίας σε όρους πραγματικού ΑΕΠ

admin

Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες από JP Morgan

admin

Γέφυρα 2: Σήμερα οι πληρωμές για 10.000 επιχειρήσεις

admin

Πρόγραμμα 560 εκατ. για αγροτικές επενδύσεις από ΕΤΕπ, ΕΤΕ και Πειραιώς

admin

Πουλά το 20% της «Θεά Αρτεμις» η Attica Bank

admin

Holzmann (ΕΚΤ): Τα προγράμματα QE θα μπορούσαν να τελειώσουν το επόμενο φθινόπωρο

admin

Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από την Optima

admin

Πράσινη… εποπτεία της ΕΚΤ στις τράπεζες

admin

Νέα e-υπηρεσία «Eurobank Payment Initiation»

admin