Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Ειρηνικές διαδηλώσεις και διεθνείς πιέσεις μπορούν να απομακρύνουν τον Μαδούρο από την εξουσία, διαμηνύει η αντιπολίτευση

Οι ειρηνικές διαδηλώσεις στους δρόμους της Βενεζουέλας και οι διεθνείς πιέσεις μπορούν να οδηγήσουν στην απομάκρυνση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία, τόνισε σήμερα η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο.

Καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές και οι επιλογές της αντιπολίτευσης περιορίζονται, η Ματσάδο δηλώνει στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η συμμαχία της έχει μια “σθεναρή στρατηγική” για να πετύχει τον στόχο της, υπογραμμίζοντας την ενότητα μεταξύ της ίδιας και του Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια, ο οποίος τέθηκε αντίπαλος του Μαδούρο στην εκλογική αναμέτρηση της 28ης Ιουλίου.

“Ο συντονισμός μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών δυνάμεων θα επιφέρει την αλλαγή”, υποστήριξε κατά την επικοινωνία της με το Reuters η Ματσάδο, η οποία αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις πέραν των κινητοποιήσεων υποστηρικτών της. “Τι έχει απομείνει στον Μαδούρο σήμερα; Μια συρρικνωμένη ομάδα υψηλόβαθμων αξιωματικών του στρατού, ο έλεγχος των δικαστών και τα όπλα… Σπέρνει τον φόβο!”, λέει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, το οποίο οι περισσότεροι παρατηρητές θεωρούν φερέφωνο της εξουσίας, επικύρωσε την επανεκλογή του Μαδούρο στην προεδρία. Ωστόσο, η αντιπολίτευση επιμένει πως ο δικός της υποψήφιος ήταν ο νικητής των εκλογών με ποσοστό 67%.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

McDonald’s: Αύξηση κερδών στο δ’ τρίμηνο, έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα

admin

Ο ρωσικός “εμφύλιος” για τις εξαγωγές αερίου στην Ευρώπη – Η Novatek βρίσκεται κοντά στο να ξεπεράσει την Gazprom

admin

Ρ. Σβίγκου: “Επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”

admin

Η Μόσχα αντεπιτίθεται στην Ουκρανία μετά την επίθεση με drones και πυραύλους σε ρωσικούς τερματικούς σταθμούς πετρελαίου

admin

Τουρκία: Χειρότερος των προσδοκιών ο πληθωρισμός – Ξεπέρασε το 58% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία

admin

Ο ΟΗΕ λέει πως τα καύσιμα που έφθασαν στη Γάζα δεν είναι “καθόλου αρκετά”

admin

Broadbent (ΒοΕ) από Jackson Hole: Τα επιτόκια θα χρειαστεί να μείνουν ψηλά για περισσότερο χρόνο

admin

Στην Αργεντινή, κατάσχονται πάνω από 200 έργα ναζιστικής προπαγάνδας

admin

Milliyet: Κλείνει την πόρτα στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ το ΕΛΚ

admin