Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρηση

Μέσα από ένα βίντεο ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική. Εκεί, μεταξύ άλλων, παρουσίασε τη Ρομπέρτα Μέτσολα που τον ευχαριστούσε για το έργο του και γραφήματα που περιέγραφαν τις 3 θητείες του με αριθμούς: 10 χρόνια αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 151 εκθέσεις και γνωμοδοτήσεις, 1.489 ερωτήσεις. Και πίσω από αυτούς, ένας ακόμη αριθμός που έλειπε: τα περίπου 30 ακίνητα της οικογενείας με τα οποία, προφανώς, θα ασχοληθεί τώρα που, όπως σημείωσε, θα συνεχίσει «μακριά από αιρετά αξιώματα να υπηρετεί τις ίδιες αξίες ως ενεργός πολίτης».

Πέμπτος

Στο βιβλίο της άκρως ενδιαφέρουσας ιστορίας του ΠΑΣΟΚ θα καταγραφεί πως την 1η Ιουλίου του 2024 ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για αρχηγός όντας πέμπτος στη σειρά. «Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» σημείωσε τονίζοντας ότι η πρόκληση είναι να αποδειχθεί πως η λύση θα έρθει από την πολιτική. «Μια πρόκληση που έχει μια προϋπόθεση. Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών». Οσο για αυτό, κανείς δεν νομίζω να ανησυχεί. Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ είναι πάντα «sold out».

Πολλαπλοί ρόλοι

Για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ μίλησε χθες και η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για τις εσωκομματικές εξελίξεις, λέγοντας πως «αυτές οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλη σημασία για τη χώρα». Και αφού σκιαγράφησε το προφίλ του νέου προέδρου, ο οποίος θα πρέπει, όπως είπε, να έχει «χαρακτηριστικά πρωθυπουργού» και «θετική ατζέντα», στη συνέχεια δεν αφαίρεσε τον εαυτό της από την κούρσα διαδοχής. «Και με ενδιαφέρει και θα βοηθήσω» ανέφερε προσθέτοντας πως οι ρόλοι με τους οποίους θα συμμετέχει μπορεί να είναι πολλαπλοί. Να είναι η έκτη υποψήφια ή θα την προλάβει άλλος;

Σε απόσταση

Σε πλεονεκτικότερη θέση όλων στο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα ο μεγάλος απών από τις εσωκομματικές εξελίξεις, ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται εκατοντάδες ναυτικά μίλια μακριά από την Αθήνα και τις πολιτικές ζυμώσεις των συντρόφων του, στη Σάμο, για το 26ο Συμπόσιο της Σύμης, το οποίο είχε από καιρό ανακοινώσει για την περίοδο 29 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου. Σήμερα το πρωί μάλιστα μαζί με τους υψηλούς προσκεκλημένους του θα περάσει με πλοίο στο Κουσάντασι και από εκεί θα μεταβούν όλοι μαζί στην Εφεσο από όπου θα επιστρέψουν αργά το βράδυ.

Related posts

Παραιτήθηκε από τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ η Αθηνά Λινού

admin

Πρόταση νόμου καταθέτει και η Νέα Αριστερά για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

admin

Ειδική καμπάνια για συσπείρωση στον Βορρά

admin

Στη Γαύδο για τα Θεοφάνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

ΚΚΕ: Ανέκδοτο ότι δήθεν τα «οργανωμένα συμφέροντα» πολεμούν την κυβέρνηση της ΝΔ

admin

Συνεδρίαση

admin

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

admin

ΠΑΣΟΚ: Να απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση για τις φορολογικές εκκρεμότητες Βελόπουλου

admin

Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για τη σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας

admin