Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβάζει ρυθμούς στα social media

Εκλογές ΠΑΣΟΚ

Παύλος Γερουλάνος

Ανεβάζει ρυθμούς στα social media

Τα βίντεο στα social media ταιριάζουν στην καμπάνια του Παύλου Γερουλάνου (ήταν, άλλωστε, πρωτοπόρος σ’ αυτά ως υπεύθυνος επικοινωνίας, κάποτε, επί Παπανδρέου).

Δημοσίευσε, λοιπόν, ένα ακόμη σποτ, αυτή τη φορά από την επίσκεψή του στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο οποίο καταγράφει τα προβλήματα που εντόπισε κατά τις συναντήσεις του με φορείς της περιοχής. «Λειψυδρία, ακρίβεια, έργα στο οδικό δίκτυο (όπως ο ΒΟΑΚ) που έχουν μείνει πίσω και δημιουργούν μεγάλες δυσκολίες στις μετακινήσεις κατοίκων, τουριστών και αγαθών είναι μερικά από αυτά» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Αυτά τα ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεών μου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Δήμαρχο Χερσονήσου, Ζαχαρία Δοξαστάκη και τον Δήμαρχο Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη, όπως και στη συνάντηση με φίλους και μέλη του κόμματος τόσο στο Ηράκλειο όσο και στις Μοίρες Ηρακλείου».

Διατυπώνοντας τη θέση πως πρέπει να δοθεί περισσότερη εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αννα Διαμαντοπούλου

Σήκωσε το γάντι στην κριτική που της ασκείται

Την απάντησή της έδωσε η Αννα Διαμαντοπούλου στην κριτική που της έχει ασκηθεί για το ότι κατεβαίνει υποψήφια στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενώ η ίδια έχει αποχωρήσει από το κόµµα από το καλοκαίρι του 2012. Και το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή τη φορά ο τόνος της ήταν εμφανώς πιο σκληρός σε σχέση με το παρελθόν: «Ηταν νοµίζω µια απόπειρα να “απονοµιµοποιηθεί” εκ των προτέρων η υποψηφιότητά µου», είπε (σε συνέντευξη που έδωσε στα Χανιά), «χωρίς επιτυχία και µε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσµατα, αν κρίνω από την έκταση της προτροπής και της στήριξης του κόσµου».

Η Αννα Διαμαντοπούλου υποστήριξε μάλιστα ότι «τέτοιου είδους αντιπαράθεση δεν στέκεται, γιατί ο κόσµος της δημοκρατικής παράταξης γνωρίζει καλά τη διαφορά µεταξύ πολιτικής ταυτότητας και της ενεργητικής κοµµατικής συµµετοχής». Υποστηρίζοντας, συγκεκριμένα, ότι, όλα αυτά τα χρόνια που η ίδια απείχε από το ΠΑΣΟΚ, το ΔΙΚΤΥΟ, το think tank δηλαδή στο οποίο ήταν πρόεδρος, αποτελούσε και αποτελεί «τη βασική δεξαμενή της σοσιαλδηµοκρατικής σκέψης και αναζήτησης στην Ελλάδα».

Χάρης Δούκας

Πρόταση για σύσταση επιστημονικής επιτροπής

Στην πρότασή του για ένα σχέδιο αντιμετώπισης πυρκαγιών και αναγέννησης των καμένων εκτάσεων της Αττικής επέμεινε χθες ο Χάρης Δούκας (στον Real FM) επαναλαμβάνοντας πως πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την πρωτοβουλία σύστασης επιστημονικής επιτροπής που θα εργαστεί σε συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς. «Η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν μπορεί να επιλύσει σύνθετα θέματα και να επενδύσει πόρους εκεί που χρειάζεται» είπε, τονίζοντας ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης «μόλις το 1% των χρημάτων που έχουν δοθεί έχει πάει σε θέματα ανθεκτικότητας».

Στην τοποθέτησή του φρόντισε, φυσικά, να συνδέσει την επιστημονική ιδιότητά του με το ΠΑΣΟΚ και την υποψηφιότητά του, υποστηρίζοντας ότι «ο χώρος του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα πρωτοπόρος στα θέματα του περιβάλλοντος, του κλίματος – θυμίζω ότι είχαμε κάνει και σημαντικές παρεμβάσεις όταν ήμουν Γραμματέας στον τομέα Ενέργειας, μαζί με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, για τον κλιματικό νόμο και βοήθησαν αυτές οι προτάσεις για να υπάρξει ένας κλιματικός νόμος στην Ελλάδα». Ο Δούκας δίνει υπερκομματικό τόνο στην πρόταση, τονίζοντας ότι δεν είναι προσωπική αλλά ότι την απευθύνει στους συνυποψηφίους του.

Νίκος Ανδρουλάκης

Συνεχίζει νησιωτικά με το βλέμμα στη ΔΕΘ

Το πρόγραμμα περιοδειών των επόμενων ημερών έχει ήδη καταστρώσει το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη. Ενώ σιγά σιγά ετοιμάζει, παράλληλα, και την παρουσία του κόμματος στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης όπου θα εκπροσωπηθεί, προφανώς, από τον πρόεδρό του. Προς το παρόν η περιοδεία του συνεχίζεται σήμερα με μια μονοήμερη στάση στη Λήμνο, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και θα δώσει ομιλία το βράδυ. Ενώ από αύριο, Τετάρτη, και την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Χίο.

Εκεί, μεταξύ άλλων, σκοπεύει να επισκεφθεί το εργοτάξιο του φράγματος Κόρης Γεφύρι. Ενα έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί εδώ και 15 χρόνια και όταν ολοκληρωθεί θα βοηθήσει πολύ στο πρόβλημα λειψυδρίας του νησιού. Θα έχει, επίσης, συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Χίου και τοπικούς αξιωματούχους ενώ θα επισκεφθεί και τοπικές βιοτεχνίες και οικοτεχνίες παραδοσιακών προϊόντων του νησιού. Την εβδομάδα αυτή θα επιμείνει γενικώς νησιωτικά, καθώς την Παρασκευή θα ταξιδέψει στο Ιόνιο, για μια μίνι περιοδεία στη Ζάκυνθο. Ενώ για τις επόμενες ημέρες και εν όψει ΔΕΘ σχεδιάζει επισκέψεις στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

Μιχάλης Κατρίνης

Εκδηλώσεις, περιοδείες και… μνημόσυνα

Ο Μιχάλης Κατρίνης συνεχίζει τις περιοδείες και αύριο θα βρεθεί στην Κω. Την ίδια ώρα, η Νάντια Γιαννακοπούλου, με αφορμή την επιστολή του Χάρη Δούκα σχετικά με την εκπόνηση σχεδίου για τη διάσωση της Αττικής, πρότεινε κοινές εκδηλώσεις των υποψήφιων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ ανά θέμα και περιφέρεια:

«Θεωρώ πως η διοργάνωση αυτών των θεματικών ημερίδων από το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη δυνατότητα διευρυμένου δημόσιου διαλόγου που θα τονώσει και το ίδιο το ενδιαφέρον των πολιτών για τα κοινά, θα συμβάλει στη μαζική συμμετοχή ευρύτερων δυνάμεων και στον διάλογο αλλά και τη συμμετοχή στις εκλογές» υποστήριξε.

Ενώ ο Γιάννης Κανελλάκης ετοιμάζεται για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου, καλώντας φίλους και οπαδούς να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο μνήμα του Ανδρέα Παπανδρέου στο Α’ Νεκροταφείο, μαζί με τη Δήμητρα Παπανδρέου και παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Related posts

Οι πλατείες και τα… σκαμπό των αρχηγών

admin

5+1 γαλάζια «παρατράγουδα»

admin

Πίσω από τις κάμερες

admin

Κουτσούμπας: Μας συναρπάζει η μαζικότητα των κινητοποιήσεων – Στο πανεπιστήμιο Columbia ο γραμματέας του ΚΚΕ

admin

Υποσχέσεις, εξαγγελίες και διαμαρτυρίες

admin

Θέμης Χειμάρας: Παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα

admin

Το πρόσωπο-κλειδί για τα Τέμπη: Τι είπε, τι δεν είπε και τι εννοούσε

admin

Ανδρουλάκης: «Ο Μητσοτάκης κρατά σε ομηρία τους πιο φτωχούς Ελληνες» – Τι είπε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

admin

ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού

admin