Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: «Λυπάμαι που δεν ψήφισα το νόμο για τα ομόφυλα» – Αιχμές Κελέτση για την απομάκρυνσή του

«Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών», αναφέρει μετά τον ανασχηματισμό ο Σταύρος Κελέτσης, για την απομάκρυνσή του από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε ανάρτησή του μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ο κ. Κελέτσης ευχαριστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εύχεται επιτυχία στη νέα κυβέρνηση και αφήνει σαφείς υπανιγμούς ότι η αντικατάστασή του στο κυβερνητικό σχήμα οφείλεται στην απόφασή του να μην ψηφίσει το νόμο για τον γάμο ομοφύλων.

«Καμία σχέση», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές

Όπως αναφέρει αναλύτικά: «Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του να με τοποθετήσει στην πρώτη Κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2023, στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτούς τους 10 μήνες όλη η ομάδα καταθέσαμε εδώ στο Υπουργείο όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προωθήσουμε το κυβερνητικό έργο. Προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ. Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα. Εύχομαι από ψυχής στο νέο κυβερνητικό σχήμα να πετύχει στο στόχο της Ανάπτυξης και της προόδου της χώρας! Πάνω από όλους και όλα η Ελλάδα μας!».

Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές

Μπορεί ο Σταύρος Κελέτσης να θεωρεί δεδομένη την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση, εξαιτίας της στάσης του στο νόμο για τον γάμο ομοφύλων, ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τρεις νέοι υφυπουργοί, οι Κώστας Γκουλέκας, Κώστας Καραγκούνης και Στέφανος Γκίκας είχαν καταψηφίσει τον συγκεκριμένο νόμο και παρ’ όλα αυτά μπήκαν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί, άλλωστε, ότι κυβερνητικές πηγές, με αφορμή την ανάρτηση Κελέτση, σχολίαζαν ότι «προφανώς και δεν ισχύει» πως υπάρχουν «συνέπειες» για βουλευτές που δεν είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα.

«Απόδειξη ότι μπήκαν στην κυβέρνηση και πρόσωπα που δεν ψήφισαν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια», τονίζουν με νόημα οι ίδιες πηγές.

Επιπλέον, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απομακρύνθηκε κατ’ αρχήν ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, κάτι που δεν θεωρείται άσχετο με το αγροτικό ζήτημα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αλλά και με την πολύπαθη Θεσσαλία που, ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να δώσει έμφαση στην Θεσσαλία, με την επιλογή δύο Θεσσαλών βουλευτών στο «τιμόνι» του  υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και, συγκεκριμένα, με τον νέο υπουργός Κώστα Τσιάρα, που είναι βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ, και τον νέο υφυπουργό, Χρήστο Κέλλα, βουλευτή Λάρισας.

Related posts

Γιατί το Μαξίμου βάζει στο κάδρο των αντιπάλων το ΠΑΣΟΚ;

admin

Ο Αλέξης Τσίπρας εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

admin

Επιστολή της Αθήνας στον ΟΗΕ: Η Aγκυρα υπονομεύει την ειρήνη και σταθερότητα

admin

Μητσοτάκης για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: Η Ιστορία θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τη δημόσια ζωή του αναφέρει σε μήνυμά του

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Κόνσουλας – Αιχμές για «ομάδες» στο κόμμα

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξαν οι κάλπες – Οι παράγοντες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα

admin

Στο υπ. Περιβάλλοντος ο Μητσοτάκης

admin

Υψηλό το ετήσιο κόστος για να «ξεφουσκώσουν» οι λογαριασμοί

admin