Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση του Χακάν Φιντάν με τον Σεργκέι Λαβρόφ – Τι συζήτησαν

Με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή, με τη συζήτηση των δύο ανδρών να επικεντρώνεται στο “οικονομικά θέματα σημαντικά για την Τουρκία” και στον πόλεμο στη Γάζα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη ρωσική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, όπου βρέθηκε ο Φιντάν για τη συνεδρίαση τη σύνοδο των BRICS. Ο Φιντάν δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στην ομάδα των BRICS, η οποία η Μόσχα φιλοδοξεί πως θα αμφισβητήσει μια μέρα την κυριαρχία των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία. 

Ο Φιντάν είχε επίσης συναντήσεις και με άλλους Ρώσους αξιωματούχος, όπως ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Σεργκέι Σοϊγκού και ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε εν τω μεταξύ, ότι σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει επίσης συνάντηση με τον Τούρο υπουργό Εξωτερικών.

Συνάντηση και με τον Κινέζο ΥΠΕΞ

Ο Χακάν Φιντάν στο περιθώριο της συνόδου συναντήθηκε επίσης με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι, σύμφωνα με την ίδια τουρκική διπλωματική πηγή. Ο Φιντάν είχε κάνει την αναφορά στο ενδιαφέρον της Τουρκίας να ενταχθεί στην ομάδα των BRICS κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Πεκίνο.

Η διπλωματική πηγή ανέφερε τέλος ότι ο Φιντάν θα εκπροσωπήσει την Τουρκία σε μια διάσκεψη στην Ελβετία το Σαββατοκύριακο που έχει αντικείμενο την Ουκρανία. Η Άγκυρα έχει εκφράσει την υποστήριξή της στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και έχει παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο, ωστόσο διατηρεί εγκάρδιους δεσμούς και με τη Μόσχα.

Related posts

Εκκένωση φλεγόμενου πλοίου στα ανατολικά του Άντεν μετά από επίθεση των Χούθι

admin

Στενότερη συνεργασία στην άμυνα ζήτησε ο Ερντογάν από τον Σταϊνμάγερ – Ανέβηκαν οι τόνοι για τη Γάζα

admin

Ισπανία: Τρεις νεκροί και ισάριθμοι αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές

admin

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Λίγο περισσότεροι από 100 οι νεκροί στο νοσοκομείο στη Γάζα – “Δεν το έκανε το Ισραήλ”

admin

Μεγαλώνει το μπλοκ χωρών υπέρ της πράσινης εισφοράς στη ναυτιλία

admin

Χιλή: Έξι πρώην στρατιωτικοί καταδικάζονται για τη δολοφονία ισπανού διπλωμάτη την περίοδο της δικτατορίας

admin

Γερμανία: Έρευνες σε σπίτια μελών των “Πολιτών του Ράιχ” – Συνελήφθη ύποπτος για συμμετοχή στο σχέδιο απαγωγής του υπ. Υγείας

admin

Ουκρανία: Η κυβέρνηση απολύει κορυφαίους αξιωματούχους της κυβερνοάμυνας εν μέσω εισαγγελικής έρευνας για διαφθορά

admin

Ρωσία: Ο Πούτιν δηλώνει έτοιμος για έναν “εποικοδομητικό διάλογο με όσους θέλουν την ειρήνη”

admin