Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθερότητακαι σκληρή δουλειά

Στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας, η ΝΔ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ως «νάρκη» στις στοχεύσεις της την αδιαφορία των ψηφοφόρων, την κόπωσή τους έπειτα από τέσσερις κάλπες τον τελευταίο χρόνο, αλλά και το εύρος και τον τρόπο έκφρασης απογοήτευσης από τον πρώτο χρόνο της νέας τετραετίας, που   δύσκολα θα εκτιμηθούν. Μπορεί σε Μαξίμου και Πειραιώς να καταγράφουν αύξηση της γαλάζιας συσπείρωσης, ωστόσο η εκστρατεία κινητοποίησης των εκλογέων μπροστά σε μια, κατά τον Πρωθυπουργό, «εθνικής σημασίας» αναμέτρηση θα εξελίσσεται με ένταση μέχρι τέλους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο επιδιώκει να προβάλει στους πολίτες τις διαχωριστικές γραμμές της κεντροδεξιάς παράταξης από τα κόμματα τόσο στα δεξιά όσο και στα αριστερά της, αλλά ποντάρει επιπλέον στην ευθεία σύγκριση με τους πολιτικούς αντιπάλους του. Γι’ αυτό και σε όλες τις τελευταίες εμφανίσεις του στρέφει τον προβολέα στη διαφορετική οπτική τους σε ό,τι αφορά τη βαρύτητα των ευρωεκλογών.

Στόχος, να εδραιώσει την εικόνα ότι μόνο ο ίδιος μιλάει στην κοινωνία για τις προκλήσεις της ευρωπαϊκής ατζέντας και για τη σύνδεσή της με την ελληνική καθημερινότητα (και με τα προβλήματα των πολιτών, όπως ο «ελέφαντας στο δωμάτιο», δηλαδή η ακρίβεια καθώς και το Στεγαστικό), επιμένοντας στη διπλή διάσταση της 9ης Ιουνίου: από τη μία, «να στείλουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές» σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο και, από την άλλη, «να στείλουμε ένα ευρύτερο πολιτικό μήνυμα», όπως είπε από τη Δυτική Ελλάδα το Σάββατο.

Συνέχεια

Ο ίδιος, που σήμερα βρίσκεται στην Κέρκυρα, χρεώνει επίμονα στην αντιπολίτευση ότι επιδιώκει ένα άτυπο «δημοψήφισμα» κατά της κυβέρνησης. «Είναι πολύ σημαντικό η κυβέρνηση να εξακολουθεί να έχει την ισχυρότερη δυνατή νομιμοποίηση για να μπορεί να συνεχίσει τις μεγάλες αλλαγές τις οποίες έχουμε δρομολογήσει. Διότι αν ακούσετε τι λέει η αντιπολίτευση, είναι “στείλτε μήνυμα να είναι η κυβέρνηση πιο αδύναμη”, ενδεχομένως, την επόμενη μέρα να αρχίσουμε να ζητάμε και εκλογές» σημείωσε, ζητώντας κατά την περιοδεία του σε Αγρίνιο και Αρτα από τους ψηφοφόρους να μη γυρίσουν την πλάτη στην κάλπη αλλά να επιβεβαιώσουν ένα «μήνυμα συνέχειας και σκληρής δουλειάς». Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται τα δύο κεντρικά σποτ της ΝΔ, το ίδιο το προεκλογικό σύνθημα «σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη» και η ανάδειξη των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη την επόμενη μέρα (κοινή άμυνα, νέα ΚΑΠ, Μεταναστευτικό, νέο Ταμείο Ανάκαμψης) ενόσω ο Μητσοτάκης, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη προσπαθούν να μιλούν με… πεπραγμένα, να προτάσσουν, δηλαδή, όσα έχουν γίνει στη χώρα την τελευταία πενταετία. Είναι ενδεικτική η σταθερή αναφορά του Μητσοτάκη στο Ταμείο Ανάκαμψης, «τα 36 δισ. πρόσθετων πόρων, που αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε και έφερε στην πατρίδα μας», για παρεμβάσεις «στις υποδομές μας, στην ψηφιακή μετάβαση, στην Υγεία, στην Παιδεία».

Related posts

Πίσω από τις κάμερες

admin

Μητσοτάκης για Γεωργούλη: «Κάποιοι συνειδητοποιούν πόσο βαθύς και σκοτεινός ήταν ο λάκκος που έσκαβαν»

admin

Μπηχτή Μάντζου στον Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά ΑΕΙ – «Ξεχνά αυτά που γνώριζε ως επιφανές στέλεχος του ΠΑΣΟΚ»

admin

«Πυρ ομαδόν» κατά Χρυσοχοΐδη από τα κόμματα για την κατάσταση στην Υγεία

admin

Παύουν οι αστυνομικοί να είναι ταχυδρόμοι δικαστικών εγγράφων

admin

Πλεύρης: Υπάρχουν ελλείψεις σε εισπνεόμενα – Τι είπε για τις κλίνες ΜΕΘ σε νοσοκομεία Παίδων

admin

Σε αναμμένα κάρβουνα υπουργοί και υφυπουργοί, ώρα αποφάσεων από τον Μητσοτάκη

admin

Τι αποκάλυψε ο Δένδιας για το άγνωστο τετ α τετ με Ερντογάν

admin

«Να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο…»

admin